Пари Сен Жермен победи с 2:1 Анже в мач от

...
Пари Сен Жермен победи с 2:1 Анже в мач от
Коментари Харесай

ПСЖ отново се озори в Лига 1, но все пак победи

Пари Сен Жермен победи с 2:1 Анже в мач от 10-ия кръг на Лига 1. Анжело Фулджини (36) изведе гостите напред, Данило Перейра (69) и Килиан Мбапе (87-дузпа) донесоха обрата за парижани. В воин за домакините се трансформира Мбапе, който записа гол и асистенция и бе изпратен с овации от почитателите при промяната си минута преди края.

Парижани играха без огромна част от звездите си, които имаха задължения с националните си тимове в международните квалификации в Южна Америка. Извън групата бяха Лионел Меси, Неймар, Анхел Ди Мария, Маркиньос и Леандро Паредес. Кейлор Навас и Серхио Рамос също не попаднаха в разширения състав, защото още се възвръщат от травми.

Очаквано домакините започнаха по-активно и още в 5-ата минута пред Килиан Мбапе се откри добра опция, само че прати топката право в ръцете на вратаря Пол Бернардони. Минута по-късно още веднъж френският национал бе покрай гола, само че не уцели вратата на гостите. В 18-ата минута пристигна и първата противоречива обстановка. Мауро Икарди падна в наказателното поле след единоборство с Капел и изиска дузпа, само че съдията даде сигнал за продължение на играта.

В 26-ата минута Буфал скри топката на двама от домакините в наказателното поле, а диагоналният му шут по земя мина доста покрай лявата греда на Донарума. Тази обстановка подвигна самочувствието на гостите и секунди по-късно Фулджини затрудни оптимално стража на ПСЖ.

Нова заплаха сътвориха футболистите на Анже в 33-ата минута. Джими Кабо центрира в наказателното поле, където Фулджини от близко с глава прати топката високо над напречната греда.

Три минути по-късно обаче Донарума бе беззащитен. Софиан Буфал напредна отдясно и центрира към Анжело Фулджини (Анже), който без закъснение прати топката в мрежата на ПСЖ - 0:1.

Парижани влязоха нападателно във второто полувреме, само че едвам 10 минути след подновяването на играта стигнаха до голова опция. Малшансът обаче попречи на Рафиня да изравни, откакто бомбеният му шут от границата на наказателното поле мина малко настрана от дясната греда. В 58-ата минута Килиан Мбапе от директен свободен удар се опита да обстрелва вратата на Анже, само че ударът му бе разочароващ.

Изоставането в резултата накара Почетино да пусне в игра Вайналдум и Хуан Бернат и разумното се случи в 69-ата минута. Килиан Мбапе избяга от засадата на десния фланг и завъртя топката към Данило Перейра, който с глава не остави шансове на стража на Анже.

Домакините продължиха да нападат, само че все по-трудно намираха правилния път към вратата на Бернардони, който също сподели класа с отлично избавяне пет минути преди края.

Секунди по-късно Мбапе се понесе по левия фланг и центрира към Икарди, който отклони с глава и топката се отклони от ръката на скочилия с него Капел. Първоначално реферът не реагира, само че след сигнал от ВАР отиде да прегледа обстановката и уточни бялата точка. Килиан Мбапе взе топката и невъзмутимо я прати в долния ляв ъгъл на Бернардони за 2:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР