Пари Сен Жермен победи Лил с 2:1 в дербито на

...
Пари Сен Жермен победи Лил с 2:1 в дербито на
Коментари Харесай

Пари Сен Жермен потопи рекорд на Тотнъм

Пари Сен Жермен победи Лил с 2:1 в дербито на върха във френската Лига 1 от 12-ия кръг и сложи връх за най-хубав старт на сезона в едно от водещите топ 5 шампионати на Европа. Това беше 12-и следващ триумф за парижани, които до този миг деляха върха по следващи победи с британския Тотнъм, който записа 11 триумфа през сезон 1960/1961 година. Успехът не пристигна елементарно за ПСЖ, който срещна съпротивата на извънредно проведен и упорит противник в лицето на Лил. Силите на гостите обаче свършиха през второто полувреме.

Първият гол за ПСЖ означи Килиан Мбапе в 70-ата минута, а в 84-ата минута Неймар удвои. Гостите понижиха посредством Николас Пепе в добавеното време от дузпа, само че за повече нямаха време и сили.

Големият отсъстващ от състава на Томас Тухел беше уругвайският нападател Единсон Кавани, който е с контузия в бедрото и въпреки и да тренира обикновено в последните два дни, остана отвън групата, с цел да бъде съхранен за дуела с Наполи от Шампионската лига във вторник.

Двубоят стартира с състояние пред вратата на гостите, откакто ПСЖ получи право да извърши директен свободен удар, само че не последва нищо пред вратата на " песовете ". Постепенно и Лил се поокопити и стартира да поглежда самоуверено към вратата на ПСЖ, само че защитата на парижани действаше решително.

В 30-ата минута парижани проведоха отлична офанзива, само че завършващият удар на Мюние не се получи и топката мина над вратата. В 32-ата минута се стигна до обстановка в наказателното поле на гостите, когато Килиан Мбапе беше повален на границата на наказателното поле, само че дузпа не беше посочена.
В 39-ата минута Неймар насочи превъзходен удар към вратата, само че стражът на Лил Менян съумя да отрази. Последва осъществяване на ъглов удар от Ди Мария, като топката едвам не попадна във вратата, само че вратарят на гостите още веднъж се оправи.

Второто полувреме стартира с напън на парижани, които бяха покрай попадение в 49-ата минута, само че защитата на Лил се оправи. Секунди по-късно последва нов удар към вратата на гостите, само че топката рикошира в крайник на защитник и напусна терена.

Натискът на парижани продължи и разумното се случи в 70-ата минута. Неймар чукна топката към Мбапе, който се озова зад отбраната на Лил. Младият нападател на ПСЖ без съмнение стреля от придвижване и прониза вратата на гостите.
В 84-ата минута парижани стигнаха до втори гол. Мбапе върна жестта на Неймар, като му асистира в наказателното поле. Бразилецът получи топката, завоюва си пространство и стреля безкомпромисно към вратата на Лил.

В добавеното време гостите стигнаха до почетно попадение посредством Николас Пепе, който се разписа от дузпа, само че за освен това нямаха нито сили, нито време. С успеха ПСЖ събра цялостен актив от 36 точки и води решително в класирането, до момента в който Лил остана втори с 25.

ПСЖ - Лил 2:1
1:0 - Мбапе 70
2:0 - Неймар 84
2:1 - Пепе 90+4 д.

КЛАСИРАНЕ
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига 1 12 кръг, петък 2 ноември  Пари Сен Жермен 2:1краен резулат  Лил
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР