Пари Сен Жермен отново трябваше да трепери жестоко, но все

...
Пари Сен Жермен отново трябваше да трепери жестоко, но все
Коментари Харесай

ПСЖ бе близо до това да бере голям срам

Пари Сен Жермен още веднъж трябваше да трепери грубо, само че въпреки всичко надви над Бордо с 3:2 в финален мач от съботната стратегия на 13-тия кръг в Лига 1. Неймар вкара в 26-та минута, като още веднъж бразилецът означи две минути преди края на полувремето. Килиан Мбапе направи резултата типичен в 63-та минута. Алберт Елис и Мбайе Нианг обаче накараха гостите да се тормозят откровено за своите трите точки в края.

Домакините започнаха по постоянен метод срещата и в 12-та минута Ясин Адли опита мерника си от директен свободен удар, само че топката мина надалеч от истината.

В 26-та минута обаче ПСЖ взе задатък, макар че играта на отбора още веднъж не подсказваше да се стигне до попадение. След диагонален пас на Килиан Мбапе към Неймар, бразилецът напредна към вратата и с прекрасен удар порази вратата на Беноа Костил в близкия ъгъл на стража.

Две минути преди края на частта парижани стигнаха и до втори гол. Неймар още веднъж беше негов създател, а това се случи, откакто той замени грациозен двоен пас с Мбапе, с цел да преодолее също толкоз тънко отчаянията плонж на Костил за 2:0.

Осем минути след рестарта на мача домакините сътвориха първото си по-добро състояние. След добра работа на Елис той съумя да откри Ясин Адли на крилото, а плеймейкърът затрудни оптимално Кейлор Навас, който въпреки всичко се оправи.

В 57-та минута Бордо сподели, че ще опита всичко, с цел да се върна в мача, а Алберт Елис беше покрай това да засече хубаво центриране във вратата на Кейлор Навас.

В 63-та минута обаче беше решено всичко. След извеждащ пас на Андер Ерера, Вайналдум излезе самичък против Костил, а най-после подаде на Мбапе, който на празна врата нямаше по какъв начин да пропусне за 3:0.

В 78-та минута Мбайе Нианг стреля с глава към вратата на ПСЖ, само че Навас се оправи удобно. Само секунди по-късно обаче ПСЖ сбърка при изнасяне на топката и след центриране Елис простреля за Навас за 1:3.

Две минути преди края на добавеното време домакините върнаха още един гол, откакто Джими Бриан и Нианг направиха ужасно двойно подаване, което приключи с гол на последния за 2:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР