Пари Сен Жермен най-после спечели, след като победи в изумително

...
Пари Сен Жермен най-после спечели, след като победи в изумително
Коментари Харесай

ПСЖ удари Лил в луд мач

Пари Сен Жермен най-сетне завоюва, откакто победи в удивително представление Лил с 4:3 в страховит мач от 24-тия кръг на френската Лига 1 на " Парк де Пренс ".

Парижани пропиляха два гола задатък, откакто водеха с голове на Килиан Мбапе (12’) и Неймар (17’), само че гостите реализираха цялостен поврат с попадения на Бафоде Диаките (24’), Джонатан Дейвид от дузпа (58’) и Джонатан Бамба (69’).

Килиан Мбапе изравни за 3:3 с втория си гол в 87-ата минута, а Лео Меси вкара решителното попадение за парижани в петата минута на даденото от съдията продължение на постоянното време.

Последните две срещи сред отборите приключиха с разгромни победи за парижани като посетител, надлежно със 7:1 и 5:1.

ПСЖ се намира в неприятна серия от три поредни загуби във всички шампионати и ще желаят да се реваншират на почитателите си. Парижани изгубиха за Купата от Марсилия, след това отстъпиха и в гостуването на Монако в Лига 1, а за похлупак пристигна и загубата от Байерн в Шампионската лига. В резултат се заприказва за напрежение и кавги в отбора.

Тимът на Кристоф Галтие продължава да е водач в класирането и има 5 точки задатък пред втория в класирането Марсилия. Днес парижани излизат с огромните си звезди като титуляри в офанзива - Килиан Мбапе, Лео Меси и Неймар. Тимът има някои кадрови проблеми, като контузени са капитанът Маркиньос, Ашраф Хакими, Ренато Санчес и Норди Мукиеле.

Лил пък е в серия от две следващи победи в шампионата и е на пета позиция сега. Тимът на Пауло Фонсека ще разчита на Джонатан Дейвид, Джонатан Бамба и Рами Кабела да основават неприятности за Донарума. За Лил няма да играят Адам Унас и Исмайли. " Песовете " сигурно ще желаят да измъкнат нещо от разтърсения си звезден противник, а и имат да си връщат поради предходните разгромни загуби от ПСЖ.

Още в първата минута пристигна доста чиста обстановка за Лил. Тимъти Уеа стреля рисково отдалеко, само че Донарума съумя да избие със сетни старания. В петата минута ПСЖ отвърна на удара. Мбапе проби отляво и подаде на Неймар, чийто рисков удар бе блокиран. Непосредствено по-късно бразилецът центрира към Меси, който стреля от непосредственост, само че стражът на Лил Люка Шевалие мазета в корнер. В 10-ата минута Лил получи нова страхотна опция за гол. Преснел Кимпембе позволи груба неточност в отбрана и върна неприятно топката обратно. Тя бе пресечена от нападателя на Лил Джонатан Дейвид, който се опита да трансферира Донарума, само че италианският пазач съумя да избие в корнер.

Само две минути по-късно пристигна мигът талантливост на Килиан Мбапе. Талантливата френска звезда на ПСЖ получи топката от Неймар и се впусна в самостоятелен рейд отляво, излъга няколко бранители на Лил и съумя да промуши топката под плонжа на Шевалие за 1:0. За похлупак пък травма получи и португалският защитник и капитан на гостите Жозе Фонте, който бе заменен наложително. Парижани нанесоха втори удар единствено пет минути по-късно. Нуно Мендеш подаде на Витиня, който подаде топката към Неймар, който с лекост чукна топката в мрежата - 2:0 за ПСЖ след единствено 17 минути игра.

Само четири минути по-късно пристигна още едно чисто състояние за Лил. Тимъти Уеа центрира добре отляво и Джонатан Дейвид насочи рисков удар с глава, който Донарума майсторски мазета, а при добавката канадският национал не улучи вратата. В 24-ата минута обаче разумното се случи и Лил върна едно попадение. След късо осъществяване на корнер Андре Гомеш центрира и Бафоде Диаките се извиси и вкара с глава за 2:1. В 31-вата минута пък левият бек на ПСЖ Нуно Мендеш бе сменен наложително поради получен по-рано удар. На негово място влезе Хуан Бернат. Пет минути по-късно рисков удар на Джонатан Дейвид бе блокиран от Кимпембе, а малко по-късно Ангел Гомес стреля неопределено отдалеко.

В 41-вата минута пък още веднъж Мбапе бе забъркан в рискова обстановка пред вратата на Лил, само че в последна сметка Шевалие се намеси. Минута по-късно пък Лил пропусна следващото си състояние, откакто Реми Кабела стреля настрана от Донарума. Минута преди края на първата част пристигнаха още обстановки пред вратата на ПСЖ, откакто първо удар на Джонатан Дейвид бе блокиран от Серхио Рамос, а от последвалия корнер Кимпембе почисти, само че Донарума трябваше още веднъж да избива. В самия завършек на полувремето Меси центрира от корнер, а Преснел Кимпембе пропусна да се разпише с глава от непосредствена непосредственост.

В началото на втората част звездата на ПСЖ Неймар получи травма в глезена и също бе заменен наложително. Бразилецът бе изнесен на носилка, като се държеше за главата. На негово място влезе Юго Екитике. В 52-рата минута Мбапе тества с отдалечен удар Шевалие, който избави. Проблемите на ПСЖ не стопираха дотук. В 56-ата минута след осъществяване на корнер за Лил Марко Верати задържа Тиаго Джало в наказателното си поле и реферът Уили Делажо уточни бялата точка. Това провокира бурните митинги на играчите на ПСЖ и на треньора им Кристоф Галтие. В последна сметка дузпата остана, а Джонатан Дейвид бе праволинеен при осъществяването й - 2:2 в 58-ата минута.

Кошмарът за ПСЖ обаче занапред предстоеше. В 69-ата минута Андре Гомеш подаде на Джонатан Бамба, който напредна и с бомбен удар с десния крайник направи цялостен поврат - 2:3 за гостите! Веднага последваха бурни освирквания от трибуните на " Парк де Пренс " към любимците им. ПСЖ се опита да реагира, като след четири минути влезлият като запаса Екитике стреля в ръцете на Шевалие. Парижани натиснаха обезверено, като първо Хуан Бернат стреля рисково в 83-тата минута, само че стражът на Лил избави, а минута по-късно Мбапе също тества вратаря на гостите с отдалечен удар. Все отново нападенията на ПСЖ дадоха резултат и в 87-ата минута парижани изравниха. Хуан Бернат пусна добър пас към Килиан Мбапе, който засече с левия крайник за 3:3.

Решителното попадение пристигна в петата минута на даденото от съдията продължение. Лео Меси стреля от директен свободен удар и осъществя за 4:3 за бурна наслада на публиката и съотборниците, като с този гол може би избави главата на треньора си Кристоф Галтие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР