Пари Сен Жермен направи грешна стъпка по пътя си към

...
Пари Сен Жермен направи грешна стъпка по пътя си към
Коментари Харесай

Реймс измъкна точка от Пари Сен Жермен

Пари Сен Жермен направи неверна стъпка по пътя си към спечелването на купата във френския шампионат откакто записа тъждество 1:1 против състава на Реймс в мач от 20-ия кръг на Лига 1, игран на " Парк де Пренс ".

Неймар откри за домакините (51`), а за гостите прецизен бе Фоларин Балогун.

Равенството не разреши на Пари Сен Жермен да усили преднината си на върха след вчерашната неточност на преследвача Ланс против Троа и първенците събраха актив от 48 точки. Реймс пък се намира на 11-о място с 26 точки на цели 11 пункта пред " рисковата зона ".

През първото полувреме не паднаха попадения, а домакините изненадаха с безидейната си игра в напред във времето. Въпреки че парижани стартираха срещата със звездното си трио в офанзива - Меси, Мбапе и Неймар, те се отдръпнаха на почивката с един-единствен удар към противниковата врата, който дори не беше и прецизен.

Реймс се възползва от анемичността на първенците и се настани в половината на Пари Сен Жермен, с цел да провежда бурен напън, в който насочи цели девет удара. Само два от тях обаче бяха в задачата, при които Джанлуиджи Донарума избави тима си от инкасирането на попадение. С това френските първенци потеглиха към съблекалните с опасението, че биха могли да позволен второ следващо проваляне в Лига 1, откакто в предишния кръг изгубиха с 0:1 при гостуването си на Рен.

Второто полувреме стартира взривоопасно. Играчите на Кристоф Галтие излязоха на терена с мисълта да наложат своето движение още от първата секунда и това се случи незабавно. В 51-ата минута домакините откриха резултатата. Първо Лионел Меси насочи удар, който бе блокиран, а след това Неймар стигна до отбитата топка и я довкарва с левия си крайник.

Страстите се разгорещиха още повече, когато още при първото състояние след подновяването на играта съдията уточни бялата точка поради игра жестоко нарушаване на Марко Верати. И таман, когато играчите на Реймс потриваха предостатъчно ръце, че ще получат право да изпълнят дузпа, анулира наказателния удар откакто преразгледа обстановката посредством системата VAR, чащото видя, че има футболист в алено и бяло в засада преди нарушаването на Верати.

В обстановката VAR се намеси и за още нещо. Първоначално Верати беше получил жълт картон поради нарушаването си, който обаче бе анулиран и с анулацията на дузпата. VAR обаче сподели, че Верати е влезнал в краката на противника по изключително нечовечен метод, грозящ здравето на футболиста и съдията Руди Бруке се принуди да покаже жълт картон на италианеца, който бе влязал единствено няколко минути по-рано като запаса на мястото на Витиня.

Страхът от вероятно проваляне се върна при парижани откакто останаха с човек по-малко и те мигновено потърсиха нов гол. Той пристигна в 65-ата минута, само че страничният арбитър подвигна флагчето си, с цел да маркира, че Ашраф Хакими е бил в засада и двата тима продължиха да играят при резултат 1:0 в интерес на Пари Сен Жермен.

В 83-ата минута домакините още веднъж имаха опция да затворят мача с втори гол, само че този път малшансът попречи на Лионел Меси. Световният първенец с Аржентина от Мондиал 2022 пое точно подаване в наказателното поле и шутира на сантиметри от лявата греда.

В добавеното време Реймс нанесе своя удар. Фоларин Балогун получи остроумен пас зад тила на защитата на парижание, влезе в наказателното поле и прати обмислен удар в горния десен ъгъл зад тила на вратаря, с цел да оформи крайния резултат.

Така Пари Сен Жермен не съумя да завоюва във втори следващ турнирен мач, до момента в който Реймс усили впечатляващата си серия на 12 следващи мача без загуба в Лига 1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР