Пари: Как да бъде определен размерът на минималната работна заплата.

...
Пари: Как да бъде определен размерът на минималната работна заплата.
Коментари Харесай

Пари: Как да бъде определен размерът на минималната работна заплата


Пари: Как да бъде избран размерът на минималната работна заплата. Какви са рисковете при една сходна смяна и по какъв начин следва да се подсигурява, че една минимална работна заплата може да бъде „ съответна “?
Както е добре известно, страната ни се намира
на дъното във връзка с размера на минималната работна заплата (МРЗ) в Европейския съюз, пишат от „ „. При изискванията на високата инфлация, достигаща до близа 20%, размерът на минималното заплащане към момента в границите на 710 лева
Темата за размерът на МРЗ в страната
е обект на разногласия сред другите представители работодателските и синдикалните организации, както и сред народните представители от другите парламентарни групи.
Едно нещо обаче е несъмнено – темата
за определянето на минималното заплащане по административен метод, постоянно е бил „ горещия картоф “ при определянето на политиката в България по отношение на приходите.
Всъщност е обяснимо за какво –
работещите желаят по-голямо заплащане, работодателите от своя страна – по-високи облаги, а когато страната дефинира по-високо равнище на минимално възнаграждение, това неизбежно води до недоволството на бизнеса.

Няма по какъв начин да не признаем, че политиката по приходите следва да бъде приоритет номер едно за което и да било държавно управление – служебно или постоянно.
Също по този начин дано имаме поради,
че приходите и по-конкретно минималните такива, следва да бъдат съответни. В тази връзка са и опитите да се промени Кодекса на труда, където да бъде избран сходен най-малък предел.
Какви са рисковете при една сходна смяна
и по какъв начин следва да се подсигурява, че една минимална работна заплата може да бъде „ съответна “, отговоря доктор Тодор Капитанов, специалист в областта на трудовото право.
Реално с цел да се подсигурява Адекватността
на МРЗ следва да се подсигурява съгласно нужните разноски за прехрана на живота. С потреблението единствено на автоматизиран механизъм за установяване на МРЗ не се регистрират
промени в покупателната ѝ дарба
като разследване от засилени инфлационни процеси и не се подсигурява адекватност на МРЗ, съгласно нужните разноски за прехрана на живота.
Ето за какво механизмът за установяване на МРЗ
следва да бъде избран като низък предел на размер, над който да може да се надгражда съгласно нужните разноски за прехрана на живота.

Реално това е методът, който ще разреши да се тества адекватността на МРЗ,
съгласно нужните средства за прехрана.
Трябва да се обърне внимание, че е належащо и да се планува годишното тестване на МРЗ съгласно издръжката на живота и в случай че съотношението МРЗ/Заплата за прехрана не се усъвършенства
с най-малко 5%, то следва още веднъж да започват
тристранни договаряния за в допълнение нарастване на МРЗ, което да обезпечава възходящо съответствие. Само по този метод може да се подсигурява възстановяване адекватността на МРЗ и последователното й доближаване до „ заплата за прехрана “.
Ако в България се поддържа закон,
който да дава минимални граници по отношение на рамерът на минималното заплащане, то следва да се има поради, че задачата на процедурите за установяване и актуализиране на МРЗ е да се реализира заслужен стандарт на живот, да се понижи бедността измежду работещите, както и да се насърчат общественото доближаване и обществената конвергенция във възходяща посока и да се понижи
разликата в заплащането сред половете.Ето защо подобни промени в Кодекса на труда следва да бъдат одобрявани, при изискване, че категорично се запише, че ще се употребява размерът на средноаритметичната междинна работна заплата за първото полугодие на настоящата година, както и в случай че се включат спомагателни регулатори към автоматизирания механизъм за гарантиране на адекватност на МРЗ, съгласно нужните разноски за прехрана на живота.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР