Пари има. Въпросът е ще разплати ли някой незаконно строителство.

...
Пари има. Въпросът е ще разплати ли някой незаконно строителство.
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Пари има, но кой ще плати на незаконното пътно строителство?

" Пари има. Въпросът е ще разплати ли някой нелегално строителство ". Това съобщи пред БНР Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на " Продължаваме промяната ", който оглавяваше районната комисия в предишния парламент. Коментарът му е по отношение на вчерашното решение на Конституционния съд, който разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание от април, с което бяха спрени цялостните заплащания към пътните компании от страна на Агенция " Пътна инфраструктура ". През пролетта Народното събрание разреши да се платят половината от парите за настоящ ремонт и поддържане на пътищата. Другата половина трябваше да се заплати въз основа на отчет на междуведомствена работна група, която да откри какво и по какъв начин е свършено и коства ли си цената.

" Междуведомственият отчет, който беше изработен тогава на база на това решение, откри, че 79% от дейностите, които са осъществени, в действителност не са били настоящ ремонт, а са били главен ремонт. Така че има нарушаване на закона, има и нелегално строителство ", разяснява Ананиев. По думите му става дума за сума от над 3,5 милиарда лева:

" Сумата ще бъде най-малко 3,5 милиарда общо, с направеното заплащане. Тогава за толкоз бяха раздути поръчките от държавното управление на ГЕРБ. Оставиха едно голямо обвързване към страната, което не беше заложено в бюджета, и което го оставиха на техни близки компании ".

Той чака в Народното събрание да бъде показан отчета на ДНСК по въпроса.

" Аз нямам проблеми с компаниите, които са правилни, да им бъде разплатено. Проблемът е, когато някой е нарушил закона – приказваме за милиарди обществени средства ", безапелационен бе депутатът и добави:

" Ние наричахме този закон, неофициално, " Законът на откраднатата автомагистрала ", който тогава трябваше да влезе, само че нямаше политическа воля да наложим закон за всички тези проблематики, които са се случвали. Сега има от Министерски съвет вкаран подобен закон ".

След решението на Конституционния съд министър Шишков би трябвало да каже какво следва, уточни Настимир Ананиев. И разяснява още: 

" ГЕРБ подвигат подправени тематики и димки за следващ път, с цел да сменят фокуса на публичното внимание. За хората е най-важно да има бюджет, а сега няма бюджет. ГЕРБ отхвърлят да създадат кабинет. Нека да създадат кабинет, да има бюджет и да решат проблемите ", разяснява депутатът от Политическа партия.

Настимир Ананиев изрази мнението си и по отношение на консултациите с партиите при президента:

" Аз съм комплициран. Не можах да схвана през вчерашния ден Стефан Янев беше на връчване на мандат или беше на съвещания. Когато някой стартира такава организация, не би трябвало ли да има мандат, с цел да я стартира. На мен ми беше необичайно самото държание.

Въпросът е за какво първата политическа мощ се крие, измисля всевъзможни подправени вести, несъмнено в този момент ще наложат Изборния кодекс, с който не връщат хартията, а убиват машинното преброяване и машинните протоколи, т.е. връщат операциите от прехода.

Ако няма кабинет, най-вероятно ще има предварителни парламентарни избори, само че даже да няма такива, сигурно ще има локални избори следващата година при тези правила - те се готвят служебно да завоюват локалните избори. Довечера в 18 часа има митинг пред Народно събрание. Призовавам всички, които желаят почтен избор и да запазят гласа си, да излязат и поддържат уредниците от " Правосъдие за всеки " на този митинг ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР