Пърхотът е състояние на скалпа, при което той се лющи

...
Пърхотът е състояние на скалпа, при което той се лющи
Коментари Харесай

Топ 5 лечебни шампоана против пърхот

Пърхотът е положение на скалпа, при което той се лющи във тип на дребни бели люспи. Появата им може да се дължи на несъразмерна секреция на мастните жлези, стрес, дисбаланс на хормоните, сухота, умножаване броя на клетките или небалансирана диета. Падането на дребните частици постоянно е съпроводено с противен сърбеж. Дрождите, виновници за пърхота, подхранват себума в скалпа и създават олеинова киселина, която предизвиква по-бързата регенерация на кожните кафези от роговия пласт. Те се натрупат и трансформират в падащи люспи. Окончателното унищожаване на казуса дава резултат със специфични дермокозметични шампоани.

Погрешно е при сърбеж скалпът да се разчесва с нокти. Това може да докара до заразяване с бактерии. През лятото кожата на тялото се изпотява. Потта в косата води до струпване на мъртви кератинизирани кафези към фоликулите, а това предизвиква освен пърхот, само че и косопад. Нуждата от измиване с медицински шампоан срещу пърхот става належаща. Мазният пърхот е разследване и от несъразмерната секреция на себум. Сухият пък визира хората с сензитивен скалп, склонни към алергии. Заболяването може да бъде предизвикано и при контакт с алерген от подхранващата или почистваща козметика за коса.

 

Малцина мият косата си вярно. Вземането на душ незадълбочено отмива замърсяванията и не оказва помощ в битката с натрапника-пърхот. Поне един път седмично е належащо да се употребява скраб за скалп, ексфолиращ мъртвата тъкан.

 

Как работят шампоаните срещу пърхот

 

Шампоаните могат да понижат пърхота и неговите признаци. В дълбочина почистват кожата на главата от замърсяванията, непотребния себум и остатъците от стилизираща козметика. Подхранват и хидратират. На мокра коса всеки шампоан срещу пърхот и сърбеж се масажира в скалпа с възглавничките на пръстите. Най-често пяната би трябвало да остане на главата няколко минути, след което да се отмие.

 

Ефективните формули на шампоаните за проблеми с пърхота съдържат цинков пиритион, салицилова киселина, катран, селенов сулфид, кетоконазол, масло от чаено дърво и други В онлайн магазин MAKEUP ще откриете най-богатата сбирка от шампоани, които сполучливо се борят с пърхота, дискомфорта и сърбежа. А ето и някои от известните и желани средства за триумф в борбата с белия прахуляк по главата:

 
Интензивен шампоан срещу пърхот La Roche-Posay Kerium DS Anti Dandruff Intensive Treatment Shampoo – предопределен е за сензитивен скалп. Съдържа липидохидроксилна киселина (LHA). Предотвратява сърбежа и хидратира;
 
Друг лековит шампоан срещу пърхот е балансиращият Ducray Elution Gentle Balancing Shampoo. Той разчита на съставките пироктон оламин, цинков глицинат и глицин. Премахва дразненето, сухотата и лющенето;
 
Мицеларен Lakme Teknia Scalp Care Detox Shampoo е дефиниран с пробиотичен комплекс. Органичният Biome Oléoactif успокоява раздразненията на скалпа и балансира потребните бактерии;
 
Нежният състав на Uriage DS Hair Soft Balancing Shampoo е хипоалергенен. Намалява дразненето и сърбежа. Почиства и поддържа здравословен pH баланс на скалпа. Осигурява гладкост и елементарно разресване;
 
Клетъчно интензивният шампоан срещу пърхот La Biosthetique Dermosthetique Shampooing Apaisant работи с естествен комплекс. Подобрява микрофлората и отстрани микробите. Фитокомплексът от мимоза и конски кестен успокоява.
 

Колко постоянно да мием косата с шампоани срещу пърхот

Нормалната коса се мие един път на два-три дни. Ежедневното миене с шампоани може да повреди микробиома на кожата на главата и да разреши проникването на бактерии и нездравословни микроорганизми, причинители на възпаления и сърбеж. Ако употребявате няколко месеца един шампоан срещу пърхот и спрете да виждате усъвършенстване, пробвайте с различен от същия клас, чийто състав вероятно ще ви помогне и облекчи неразположенията. При по-тежки случаи безусловно се консултирайте с здравно лице.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР