Парче от метеорит, намерено миналата година в Алжир, се е

...
Парче от метеорит, намерено миналата година в Алжир, се е
Коментари Харесай

Учени смятат, че са открили парче от древна планета в Африка

Парче от астероид, открито предходната година в Алжир, се е оказало по-старо от самата Земя. Според интернационален екип от учени, фрагментът е част от антична протопланета.

Откритието е разказано в нова публикация, оповестена в списание Proceedings of the National Academy of Sciences. Специалистите се надяват, че галактическата канара може да помогне за приемането на нови познания за най-ранните години на Слънчевата система.

В проучването се показва, че астероидът бързо е бил разпознат като необикновен след откриването му предишния месец май. Причината е, че той наподобява е бил формиран от вулкан. Именно това води до догатката, че е зародил като част от кората на друга планета.

Сега обаче се показва, че съгласно радиоактивен разбор на тестът, тя се е образувала преди към 4,566 милиарда години. Това е малко повече от възрастта на нашата родна планета. Ето за какво изводът е, че небесното тяло е било част от друг и евентуално към този момент липсващ свят.

Все още не е ясно от каква протопланета може да произлиза астероидът. Но защото тестът има античен и любопитен генезис, тя сигурно ще продължи да бъде обект на още разбори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР