Параметрите ще трябва да се попреизчислят, но основните пилони на

...
Параметрите ще трябва да се попреизчислят, но основните пилони на
Коментари Харесай

Георги Ганев: Параметрите в бюджета ще трябва да се попреизчислят

„ Параметрите ще би трябвало да се попреизчислят, само че главните пилони на бюджета са ясни “, сподели икономистът и народен представител от ПГ на ПП-ДБ Георги Ганев в предаването „ Тази заран “.

Той призна, че е срещнал единствено с главните параметри на бюджета, защото е значителен, а и следва доуточняване на някои параметри според кои от данъчните оферти, които авансово бяха импортирани в Народно събрание ще бъдат признати и кои няма да са във типа, в който са.

Българският бюджет има систематичен проблем и това е през последните три години, счита финансистът

Депутатът обаче акцентира, че няма проблем да поддържа бюджета и по този начин, както наподобява сега. „ Със общоприетата спогодба - двама икономисти, 5 отзиви. Аз може би някои неща бих направил друго, в случай че аз готвех бюджета “, уточни депутатът. Ганев изясни, че не би бил толкоз великодушен, а по-скоро свидлив по отношение на нарастването на заплатите на чиновниците в държавния бранш.

„ Предполагам, че и в обществената администрация ще има нарастване на заплатите “, сподели той.

„ Както е сега бих подкрепил бюджета. Не виждам огромен проблем с него “, сподели Ганев.

Предложението за локалните налози и такси е на Сдружението на общините, акцентира Николай Денков

„ Пенсиите ще се дигнат с швейцарското предписание – сред 10-12%. При майчинските има вътрешен спор – няма проблем да се подвигат на майките, които имат потребност от това, само че има майки, които нямат потребност. Приоритетът е от ден на ден да се насочва общественото подкрепи към хората в потребност. Майчинските автоматизирано ще се усилят с доста други разноски “, уточни депутатът.

По думите му бюджетният недостиг ще бъде тъкмо 3%.

С финансов министър като Асен Василев няма по какъв начин да влезем в еврозоната, счита депутатът от ГЕРБ

Ганев прикани водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов да каже какъв брой пари трябват за общините, за кои общини и дали няма да желае повече от това, което е заложило държавното управление. По думите му локалните налози и такси няма да се подвигат в Бюджет 2024.

„ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Делян Пеевски от Движение за права и свободи да не помнят да упрекват държавното управление, че играе дружно с „ Лукойл “ по тази причина, че рафинерията в Бургас заобикаля глобите на Европейския съюз в интерес на Кремъл “, съобщи депутатът.

bTV разполага с проектобюджета на Държавното публично обезпечаване

„ Само слушам приказки, а не калкулации. Няма да има спад на цените на горивата, в случай че падне дерогацията на съветски нефт за 3 дни “, сигурен е Ганев. Според него, в случай че има заобикаляне на разпоредбите, би трябвало да се понесе отговорност

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР