Парализиран мъж в инвалидна количка успя да се изкатери почти

...
Парализиран мъж в инвалидна количка успя да се изкатери почти
Коментари Харесай

Парализиран мъж се изкачи с инвалидна количка на небостъргач в Хонконг

Парализиран мъж в инвалидна количка съумя да се изкатери съвсем до върха на небостъргач в Хонконг. 37-годишният Лай Чи-уай е с повреден гръбначен мозък след автомобилна злополука, само че даже обездвижен от кръста надолу, той не стопира да преодолява разнообразни трудности посредством обичаното си занятие - алпинизма.

Докато слънцето залязваше зад 300-метров небостъргач в Хонконг, Лай Чи-уай, завързан крепко за инвалидната си количка, се издърпваше по фасадата на внушителната постройка. Той доближи кота от 250 метра, ставайки първият човек в историята на административния регион, който прави това в инвалидна количка. След над 10 часа нанагорнище на Нина Тауърс, употребявайки система от макари, 37-годишният Лай разбра, че не може да стигне до върха, както беше възнамерявал, и спря. Той съобщи, че изкачването на здания е друго прекарване от това в планините.

Лай Чи-уай - катерач: „ Бях изплашен. Когато се изкачвам в планина, мога да се държа за скалите, за дребни пукнатини в тях, само че по стъклото би трябвало да разгадавам единствено на въжето, на което увисвам. Имах фантазия да опитам нещо друго в бетонната джунгла на Хонконг. "

Въпреки отказването на Лай, събитието набра 5.2 милиона хонконгски $ (или 671 000 щатски долара) в поддръжка на хората с повреден гръбначен мозък и означи 10 години от пътния случай, след който смелият катерач остава неподвижен от кръста надолу. Преди злополуката Лай Чи-уай е един от най-хубавите алпинисти в света. Той е четирикратен победител в азиатския шампионат по скално катерене и номер 8 в света. Трябват му години, с цел да се нагоди към живота в инвалидна количка и да възобнови работата си като инструктор по катерене. След това Лай стартира да катери разнообразни височини, като паметно остава изкачването му на планината Лайън Рок, която е знак на силата и устойчивостта на Хонконг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР