Паралелните мрежи на зависимости, една от които е свързана с

...
Паралелните мрежи на зависимости, една от които е свързана с
Коментари Харесай

АКФ: Прокуратурата, МВР и ДАНС са пълни с клиенти на Пепи Еврото

Паралелните мрежи на зависимости, една от които е обвързвана с някогашния следовател Петьо Еврото, са " инфектирали " прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност със свои фрагменти.

Това сподели шефът на " Антикорупционния фонд " Бойко Станкушев в изявление за Нова ТВ, малко преди организацията да излъчи следствие с някогашната брачна половинка на Еврото Любена Павлова.

Станкушев разказа " Осемте джуджета " като " престъпна конструкция, направена от някогашни магистрати " и като " пиаца, на която всеки може да отиде и да предложи услугите си против нещо - било против опрощение и заличаване на неприятни обстоятелства, било с цел да изкара пари, или с цел да пораства кариерно ".

Той хвърли светлина върху сходна конструкция, която се управлява от така наречен Марто Нотариуса - " значим фактор, построил аналогична мрежа за въздействие като Петьо Еврото ".

Станкушев го обвърза с друго следствие на АКФ - като медиатор в така наречен " лист за бърз надзор ", в който основен воин се оказа някогашният народен представител и някогашен консултант на Бойко Борисов Яне Янев. В него Янев беше връзката сред фамилията на Ивайла Бакалова, чийто брачен партньор беше задържан, и магистрати от някогашния Специализиран съд и прокуратура.

Ето по какъв начин Станкушев разказа активността на Нотариуса: " Отиваш и казваш - настъпил съм мотиката. Районният прокурор ме е подпукал. Какво би трябвало да дам, с цел да изляза почтен? И той урежда работата, парите се движат от едно чекмедже към друго, стигат до доста високи равнища, включително в прокуратурата ".

" Моите опасения са, че даже на доста високи равнища в ГДБОП и ДАНС има подвластни хора, на които са правени услуги - и те са правили услуги ", сподели още Станкушев, който обърна внимание, че до момента и прокуратурата, и Народното събрание си затваряха очите за изнесените скандални обстоятелства.

Колкото до дамата на Пепи Еврото Любена Павлова, той сподели единствено, че в свидетелствата си пред АКФ " не е отрекла нищо " от разкритията за " Осемте джуджета ".

" Добавена стойност може да даде след това, в случай че види, че може да се еманципира изцяло от тези, от които е подвластна - и предвид на нейното физическо оцеляване и предвид на нейното дете, както и на материалното ѝ положение. Тя е много състоятелен човек и има какво да губи и в този аспект ", сподели Станкушев.

Очаква се клипът да бъде излъчен във Facebook-канала на АКФ през днешния ден.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР