Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност,

...
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност,
Коментари Харесай

Адв. Ивайло Дерменджиев: Паралелната държава ме притеснява

Паралелната страна ме изумява и тормози. За да има сигурност, да идват вложители и да вървим напред, би трябвало да има сигурност. Това съобщи ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев в ефира на bTV.

Той дефинира като " притеснителни “ разкрития към аферата " Осемте джуджета “ за редом правораздаване в страната. 

" Това, което виждам, е неприятен привкус. Случващото минимум бих го нарекъл европейски метод на държание. За мен този проблематичен разговор е, тъй като в действителност властта на основния прокурор е прекомерно огромна. Във Върховен касационен съд, Върховен административен съд и Висшия адвокатски съвет няма такива спорове. Трябва да се трансформират законите и може би Конституцията, тъй че това да бъде позволено “, сподели той.

Адв. Дерменджиев уточни и най-големия, съгласно него, проблем за липсва на правосъдна промяна. По думите на Дерменджиев проблем е, че при провеждането на правосъдната промяна никой не се допитва до юристите, които доста добре знаят какви са проблемите в системата.

" По някакъв метод и Народното събрание, и изпълнителната власт са оставили тъкмо тези, които би трябвало да вземат решение тази промяна, настрана от нея, а точно жителите. За да знаеш дали жителят е удовлетворен, би трябвало да имаш медиатор. Естественият медиатор на това е юрист. Неучастието интензивно на юрист в тази правосъдна промяна е проблем. Ще упорствам Висш съдебен съвет да има представител, който Висшия адвокатски съвет показва. Парламентарните групи биха могли да го създадат по наше искане. Ако се стигне до конституционна промяна, тогава ще упорствам по право членовете, които би трябвало да вземат участие във Висш съдебен съвет, би трябвало да бъде и ръководителят на Висшия адвокатски съвет “, разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР