Паралелен конгрес на БФС стартира в зала 3 на НДК.

...
Паралелен конгрес на БФС стартира в зала 3 на НДК.
Коментари Харесай

Бербатов и 82 клуба започнаха паралелен конгрес на БФС, футболната централа го определи като фарс

Паралелен конгрес на БФС започва в зала 3 на НДК. Там беше планувано да се извършен изборно заседание на централата, което в началото беше планувано за през днешния ден в 10,30 часа, само че по-късно анулирано от Изпълкома на БФС поради правосъдните разногласия сред Бербатов и сегашното управление на организацията.

Въпреки това претендентът за президент се появи тази заран пред НДК. Явиха се и делегатите на 82-а клуба, които взеха решение конгрес въпреки всичко да има. 80 гласоподаваха " за ", двама се въздържаха. Адвокат Георги Владов от екипа на Бербатов разгласи, че с дейностите си присъстващите не нарушават закона и сбирката ще се организира по всички правила, с цел да не може да бъде атакувана в съда като противозаконна.

" За да бъде законен конгресът, най-малко половината от членовете би трябвало да участват. Тук явно няма 340 клуба. Но закона разрешава един час по-късно да може да се прави конгрес с присъстващите. Тъй като организацията не е както на призован конгрес, очевидно ще би трябвало да се гласоподава с повдигане на ръка " ", изясни Владов.

За начало трябваше да се изчака един час от авансово упоменатия час, с цел да се появи представител на БФС. Такъв не пристигна до 11,30.

От трибуната самият Бербатов посочи, че задачата е по-късно към този момент да се провежда конгрес с всички клубове, а присъстващите в зала 3 пристъпиха към избор на комисии, секретариат, преброители и водещ. Бербатов напусна помещението.

БФС назова конгреса на Бербатов " фарс "
БФС излезе с публична позиция във връзка провеждането на т.нар " различен конгрес " от екипа на Димитър Бербатов и клубове, които го поддържат. В своя изказване централата назовава събитието фарс, който се организира под безучастния взор на страната.

Също по този начин от БФС са сезирали способените органи по въпроса.

" Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран през днешния ден в центъра на столицата на правова, демократична и европейска страна! Провеждането на безусловно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за публично, освен това - пред безучастния взор на държавните управляващи - е неприемлива демонстрация, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни.

Българският футболен съюз за следващ път твърдо акцентира, че Общото заседание, планувано за 18 март 2022 година, е анулирано по надлежния ред, и не е откривана процедура за лъчение на делегати и тяхното вписване във федерацията - единствената уставна процедура за установяване на членовете с право на глас.

Зала номер 3 на НДК бе непокътната за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е подписан подобаващ контракт. Въпреки това, и в прорез с всички законови и етични правила, група лица нахлу невъзпрепятствено в помещението и физически в профил и унищожи имущество на БФС, за което бяха известени и органите на реда.

Ръководството на Българския футболен съюз изрично съблюдава законите на Република България, личния си правилник и разпоредбите на международната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които към този момент са сезирани за днешната трагикомедия – и ще брани правата си с всички законови средства!

За следващ път призоваваме клубовете-членове на БФС да не се поддават на злонамерени и користни опити за разединение на българския футбол. Апелираме и към държавните органи да вземат отношение към грубото проявление както на законите, по този начин и на устава на най-голямата спортна федерация у нас! ", се споделя в мнението на централата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР