Параламентарната асамблея на Съвета на Европа прие резолюция относно По-нататъшната

...
Параламентарната асамблея на Съвета на Европа прие резолюция относно По-нататъшната
Коментари Харесай

ПАСЕ призна руския режим за терористичен и призова за предоставяне на повече оръжие за Украйна

Параламентарната асамблея на Съвета на Европа одобри резолюция по отношение на " По-нататъшната ескалация на експанзията на РФ против Украйна ", в която призна съветския режим за терористичен, заяви. 
 
" 99 делегати гласоподаваха " за ", 1 се въздържа. Това е исторически резултата! Пълна поддръжка на ПАСЕ ", съобщи ръководителят на украинската делегация в Парламентарната асамблея Мария Мезенцева. 
 
Записването в резолюцията, че съветският режим е терористичен е мощен сигнал със международно значение, добави тя. И продължи: " Това е още една крачка към признаването на Русия за държава-спонсор на тероризма ". Освен това, ПАСЕ за пръв път в своята история декларира, че е нужно даването на оръжие на дадена страна. 
 
Според Мария Мезенцева, основните пунктове на признатата резолюция са:
наказание на експанзията на РФ и признаването й за закононарушение съгласно интернационалното право;
пътвърждаване на суверинитета на Украйна;ускоряване основаването на Специален интернационален арбитражен съд за гонене закононарушенията, осъществени в хода на експанзията против Украйна;
основаване на сложен механизъм за обезщетения, включително интернационален регисътр на щетите;създаване на механизъм за непрекъсната инспекция на ограниченията за застраховане и отбрана на системата за търсене на отговорност от Русия за съществени нарушавания на интернационалното право;обезпечаване на Украйна със системи за ПВО;поставяне на въпроса за отговорността на Русия в целите на дневния ред на идната 4-та среща на дъръжавните глави на държавите-членки на Съвета на Европа;прочистване на интернационалните организации от съветски агенти;поставяне на въпроса за целесъобразността от присъединяване на Русия в Организация на обединените нации.
ПАСЕ е единствената към този момент интернационална организация, която е изгонила Русия от състава си поради нейната експанзия против Украйна.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР