Парагвай, Белиз и Сейнт Китс и Невис, три от 15-те

...
Парагвай, Белиз и Сейнт Китс и Невис, три от 15-те
Коментари Харесай

Съюзници на Тайван се застъпиха за страната по време на Общото събрание на ООН

Парагвай, Белиз и Сейнт Китс и Невис, три от 15-те членове на Организация на обединените нации, които имат публични дипломатически връзки с Тайван, показаха поддръжката си към страната за нейното включване в Организация на обединените нации по време на Общото заседание на Организация на обединените нации в петък.

Във видео, излъчено по време на 76-тата сесия на Общото заседание на интернационалната организация в Ню Йорк, президентът на Парагвай съобщи, че универсалността е главен принцип на Организация на обединените нации и въз основа на него „ ние поддържаме включването на Тайван в системата на Организация на обединените нации “.

Тайван бе изключен от организацията през 1971 година, когато множеството страни се обърнаха към Китай.

Премиерът на Белиз участва персонално на съвещанието и акцентира, че многостранната система на Организация на обединените нации би трябвало да бъде приобщаваща, с цел да се употребява потенциалът на всички страни и да се затвърди интернационалното съдействие там, където е належащо. Той сподели още, че партньорството на Белиз и Тайван се основава на общи полезности като народна власт, независимост, правата на индивида и върховенството на закона, като акцентира, че Тайван е оказал скъпа помощ в даването на медицински консумативи и финансова поддръжка, с цел да помогне на страната да се оправи с пандемията, породена от Covid-19.

„ Белиз приканва Тайван да бъде включен в Организацията на обединените народи и нейните профилирани организации. Това ще ускори в допълнение интернационалното съдействие “.

Премиерът на Сейнт Китс и Невис на собствен ред прикани за включване на островната страна в общността на Организация на обединените нации. Във видео, излъчено по време на сесията на Общото заседание, той похвали достиженията и триумфите на Тайван, като съобщи, че страната му мощно има вяра, че Тайван има значима роля в интернационалната тактика за развиване.

„ Тайван показва, че може да бъде същински сътрудник в опазването на здравето и видяхме неговия отговор на пандемията. Моята страна чака с неспокойствие Тайван да бъде включен в системата на Организация на обединените нации и нейните срещи, механизми и действия “.

Петък бе четвъртият ден от тазгодишното съвещание на Общото заседание и до тогава осем от съдружниците на островната страна бяха създали своите изказвания. Седем от тях показаха поддръжката си за острова, до момента в който осмият – Ходнурас – не загатна страната за шета поредна година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР