Парадоксът е обаче, че именно скандален запис от подслушване взе

...
Парадоксът е обаче, че именно скандален запис от подслушване взе
Коментари Харесай

Николай Кокинов си мисли, че е добре забравен. В национален ефир говори за… подслушванията

Парадоксът е обаче, че точно абсурден запис от подслушване взе главата на Кокинов в далечната 2013 година. Тогава Висшият правосъден съвет уволни от правосъдната система някогашния градски прокурор на София поради присъединяване му в абсурден диалог от Банкя и тежкото уронване на престижа на правосъдната власт.

Тежкият поврат в кариерата на градския прокурор на София стартира на 26 април, когато към медиите бяха следено подадени аудиозаписи от нелегално подслушване на диалога му с някогашния министър председател Бойко Борисов и следствия за корупция някогашен аграрни министър Мирослав Найденов. Срещата сред тримата се е провела няколко дни по-рано в къщата на водача на ГЕРБ в Банкя.

Сега евентуално Кокинов си мисли, че към този момент е добре пропуснат и самоуверено се хвърля по медийни участия. Уви, историята остава.

Разбира се, фокусът на диалога не бяха подслушванията, а глобите по закона „ Магнитски “. „ Те са политически акт, даже политически пестник, нo едва ли Съединени американски щати ще даде съответни обстоятелства и доказателства “, разяснява той.

Според него защото Съединените щати са значим стратегически сътрудник, държавното управление и проверяващите ще положат оптимални старания да изяснят подхвърлените подозрения.

Що се отнася до визитата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши у нас той счита, че то може да е поради това, че България не е попълнила квотите си за европрокурори. „ Друга причина е опитът ни с измамите, а е допустимо и да е повлияло, че тя е румънка, а ние сме съседска страна “, счита той. По думите му не е работа на Кьовеши да се намесва в работата на българската прокуратура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР