Парадоксално е, че хората имат все повече информация за съня

...
Парадоксално е, че хората имат все повече информация за съня
Коментари Харесай

Парадоксалният съвет за по-бързо заспиване

Парадоксално е, че хората имат от ден на ден информация за съня и значимостта му за здравето, а проблемите с безсънието стават все по-големи и засягат от ден на ден хора. Което идва ни каже, че огромният размер от информация не постоянно оказва помощ.
 Сънят, гневът, раздразнителността и каква е връзката му с тях
Каква е връзката сред сън, яд и неспокойствие

Неуспорими доказателства за зависимостта сред тях

Стремежът да осъществим всички условия, които би трябвало да покачат качеството на съня ни, по-скоро ни пречи и може да докара до положение, в което се опитваме да направляваме съня си.

Като отделяме на съня си прекалено много внимание, ние започваме да нервничим, което води до по-трудно разпределяне на организма, счита финландската психоложка Хели Ярнефелт. Нейните препоръки по какъв начин да се справил с безсънието може да звучат парадоксално, само че работят.
 Снимка 507461

Сънят е " автоматизиран " физиологичен развой, като дишането. Да се опитваме да променим дишането си и непрекъснато да го направляваме е доста по-сложно, в сравнение с просто да го вършим естествено. Не е нужно да се учим да спим. Ако нищо не пречи на съня ни, всичко става автоматизирано.

Понякога ние просто не виждаме, по какъв начин в живота ни се появяват неща, които въздействат отрицателно на качеството на съня. Интернет, обществените мрежи, стресът в работата или други прекарвания могат да ни попречат да се отпуснем и да скапват съня ни.
 Снимка 507460

Разбира се, невъзможността да заспим, основава безпокойствие. Но в случай че ние прекалено много се безпокоим за този проблем, безсънието единствено се задълбочава.

Трябва да се замислим по какъв начин да се избавим от непотребната възбуденост. На мнозина оказват помощ упражненията за разпределяне и методът майндфулнес (осъзнаване). Благодарение на тях ние ще можем да се научим да се отнасяме към проблемите със съня си по-спокойно - като към мисли, в които не би трябвало да се задълбочаваме. Ако не можем да решим проблемите със съня независимо, би трябвало да потърсим професионална помощ.
 Сънят, недоспиването и какво се случва, в случай че спим единствено шест часа на нощ
Какво се случва, в случай че спим единствено шест часа на нощ

Вредите, за които не си даваме сметка

Има обаче един ефикасен метод да се оправим с казуса и той се назовава " парадоксалната намеса ": би трябвало просто да легнем в леглото и да не се опитваме да заспим. Така ще си иде непотребният стрес и ние ще заспим, счита Хели Ярнефелт, лекар по логика на психиката във финландския Институт за хигиена на труда, представена от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР