“Парадокс е, че аз воювам с вас за Вашето здраве.

...
“Парадокс е, че аз воювам с вас за Вашето здраве.
Коментари Харесай

Костадин Ангелов отговори на артистите

“Парадокс е, че аз водя война с вас за Вашето здраве. Парадокс е, че би трябвало да увещавам всеки, че желая да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не желая да бъда обичан или одобряван, аз желая да бъда потребен за всеки обособен български жител и дружно да преминем през това тестване пандемията”, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който одобри на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На диалозите участва и министърът на културата Боил Банов.

Ангелов изясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички ограничения се случва след изчерпателен разбор на заболеваемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите, а задачата е само запазване здравето на хората.

“При спад на заболеваемостта под 120 на 100 хиляди души население и задържане на наклонността, ще се мисли за разхлабване на настоящите противоепидемични ограничения. Ще се работи и в противоположна посока – при ново увеличение на заболелите, ограниченията ще се затягат”, акцентира още здравният министър.

Министърът добави, че протестиращите чукат на към този момент отворена врата. “Винаги съм подготвен за разговор, тъй като надълбоко имам вяра, че културата и изкуството са това, което избавя човешкия дух. Знам, че не може всички да са удовлетворени от въведените ограничения, само че няма да спра да диря консенсуса, тъй като единствено дружно и с схващане за съблюдаване на ограниченията, ще можем да спечелим борбата с пандемията”, добави Костадин Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР