Paradise Center съвместно с Хюманита и главен партньор Български Червен

...
Paradise Center съвместно с Хюманита и главен партньор Български Червен
Коментари Харесай

Paradise Center в партньорство с Хюманита и БЧК в дългосрочна съвместна инициатива за събиране на текстил

Paradise Center взаимно с Хюманита и основен сътрудник Български Червен кръст провеждат акция за разделно събиране на облекла, аксесоари и домашен текстил. Специално обособените контейнери, обозначени със знака на БЧК, са ситуирани на паркинг равнище -3 на комерсиалния център.

Кампанията е част от плана за зелен градски живот „ Кислород ", който Paradise Center започва през 2021 година Инициативата има за цел да сплоти и насочи напъните на комерсиалния център в посока стабилно развиване и запазване на околната среда.

Благодарение на корпоративната обществено виновна политика на комерсиалния център, с разделното събиране на текстил в профилираните контейнери изделията ще се употребяват още веднъж, постигайки значими екологични, обществени и филантропични изгоди и ще се обезпечи достъп до облекло и домакински текстил за хиляди хора в страни от Третия свят. С друга част ще се поддържа спешен запас към Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК. За всеки разделно събран кг се генерира парично подаяние за Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК. Чрез разделното събиране се предотвратява нерегламентираното изгаряне на текстила от общия боклук за отопление, което замърсява въздуха в градска среда и води до редица здравословни проблеми, изключително през зимния интервал, когато има доста мъгли и пушекът се задържа ниско.

В контейнерите посетителите могат да предадат следните чисти и годни за приложимост текстилни артикули: облекла и аксесоари към тях, чанти и колани, кърпи и хавлии, покривки и пердета, други текстилни артикули.

От Paradise Center обръщат внимание, че в контейнерите не трябва да се слагат текстилни боклуци, нечисти текстилни артикули, юргани, килими, възглавници, стъкло, пластмаса, метал, хартия, електротехника. Негодният за директна приложимост, само че без примеси текстил може да се транспортира само към фабрики и съоръжения за изгаряне или да бъде депониран.

Опаковайте чистите текстилни произведения в найлонова, хартиена или текстилна затворена торба с оптимални размери 30-80-30 см и спасете скъпа суровина от заличаване в общия боклук.

Повече информация ще намерите на .

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР