Парад на 6 май ще има. Има три сценария, по

...
Парад на 6 май ще има. Има три сценария, по
Коментари Харесай

Ще има парад на 6-ти май, уверява Каракачанов

" Парад на 6 май ще има. Има три сюжета, по които можем да го развием и това ще го преценим 7-8 дни преди Гергьовден, само че церемониал ще има ".

Това съобщи безапелационни военният министър Красимир Каракачанов пред bTV.

" Армията, която се готви за доста по-тежки тествания от един вирус, тя се готви да пази страната и народа по време на война, няма по какъв начин да се уплаши от един вирус ", акцентира той.

Първият сюжет е церемониал, какъвто го знаем, с аудитория. Вторият е церемониал единствено с техника без аудитория и третият е отрицателен, в случай че ситуацията се усложни, тогава Гергьовден ще бъде маркиран в гарнизоните, където се намират тези формирования ", разкри Каракачанов.

По думите му обаче хората, които ще вземат участие в парада да бъдат оптимално предпазени. Той означи още, че подготовката в поделенията продължава.

По отношение на ограниченията в поддръжка на българските производителите, вицепремиерът съобщи, че изрично поддържа предлагането на земеделският министър Десислава Танева за отделяне на пространства в огромните търговски вериги в супермаркетите, където да се предлага 50% продукция на български производители. Той напомни, че е внасял предложение в този дух под формата на специфичен закон в Народното събрание още през 2014 година

Каракачанов обаче предлага и много по-радикални ограничения в актуалната обстановка на пандемия. Според него здравният министър Кирил Ананиев би трябвало да внесе промени в издадените заповеди за изключителното състояние, с които да облекчи напредването на селскостопански служащи и притежатели на градини, с цел да могат да обработват своите имоти.

Те могат да бъдат пускани на контролно-пропусквателен пункт при показване на " нотариален акт " за земята, счита Каракачанов, който желае и облекчения за транспортните средства пренасящи тези служащи.

Освен това Каракачанов желае въвеждане на краткотрайна възбрана за вноса и продажбата на плодове и зеленчуци във времето на сезона на прибиране на българските плодове и зеленчуци до тяхното привършване на вътрешния пазар. Това би трябвало да стане с решение на държавното управление по предложение на земеделския министър Десислава Танева и искане на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

" Логиката е да спрем нерегламентираният импорт от чужбина, който убива българското произвеждане. Идеята е да запазим българският производител като подобен ", изяснява Каракачанов и добави, че това е неотложно да стане, защото " внасяме 80% от храните си ", а в актуалната обстановка не е несъмнено докога ще можем да осигуряваме подобен импорт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР