Папката, която връщам, е празна. В нея, от името на

...
Папката, която връщам, е празна. В нея, от името на
Коментари Харесай

Мария Габриел върна празна папката с първия мандат на Румен Радев

Папката, която връщам, е празна. В нея, от името на ГЕРБ, няма да позволи да влязат имена на хора, които не са в резултат на открити, ясни диалози на основата на правила и отговорности, а са резултат на подмолни сделки, не бих го позволила. Това сподели претендентът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел при връщането на мандата на президента Румен Радев.

Габриел върна първия мандат несбъднат откакто дружно с Николай Денков от групировката на ПП-ДБ оповестиха, че са постигнали единодушие по отношение на план за взаимно ръководство, който ще се реализира с втория мандат. Според контрактуваното сред двете обединения, през първите 9 месеца министър-председател ще бъде Николай Денков, а Мария Габриел ще бъде вицепремиер и външен министър. След края на този период двамата ще разменят постовете си.

Благодаря ви за напъните да съставите кабинет. Когато първият мандат не успее, всеки идващ значи все по-тежки взаимни отстъпки. Пътят, по който сте се насочили, изисква интензивна работа и връзка пред обществото, сподели Радев на представителите на ГЕРБ-СДС. Той заяви, че в границите на идващите дни ще връчи втория мандат, само че прикани партиите да не бавят приемането на бюджета и на законите по проекта за възобновяване.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР