Пъпешът е плод, който със сигурност познавате много добре, и

...
Пъпешът е плод, който със сигурност познавате много добре, и
Коментари Харесай

Пет здравословни ползи от пъпеша и три вкусни рецепти

Пъпешът е плод, който сигурно познавате доста добре, и с който всички свързваме лятото. Има няколко типа, които се разграничават по външния си тип, свойствата и метода на развъждане.

Хранителната стойност на пъпеша го прави плод, който не би трябвало да липсва в постоянната ви диета, защото е богат на витамини А (той е плодът с най-високо наличие на този витамин), група В (включително B9 или фолиева киселина), C и E. Съдържа и минерали като магнезий, фосфор, калций, желязо, калий и натрий.

Пъпешът предлага и куп значими изгоди за здравето:
Осигурява някои въглехидрати, растителни протеини и фибри, тъй че е отличен плод за междинно ядене, утринна закуска или десерт след хранене.Пъпешът е нискокалорична храна, защото в 100 грама има единствено към 34-36 килокалории. Съдържанието на мазнини пък е съвсем нулево.Предотвратява макулната недъгавост и спомага за възстановяване на зрението.Контролира сърдечната периодичност и кръвното налягане заради наличието на калий, което предотвратява сърдечно-свързани болести.Помага на тялото ви да се защищити от заболявания, породени от инфекции, вируси и бактерии, защото има витамин С и манган.
След като се убедихме в изгодите за здравето, да забележим и няколко предписания с пъпеш:

Кекс с пъпеш

Необходими артикули: 2 чаши пъпеш (направен на пюре), 3 чаени чаши брашно, 1 чаена лъжица сода, 3 броя яйца, 1 чаена чаша захар, ¾ чаена чаша масло, 2 чаени лъжици бакпулвер.

Начин на подготвяне: Първоначално разбивате трие яйца и добавяте към тях захарта, а по-късно маслото, бакпулвера и содата. Смесвате всичко дружно. Предварително би трябвало да обелите пъпеша и да го почистите от семките, след което да го пасирате. Пюрето от пъпеша се прибавя към първичната примес и се прибавя брашното. Всичко се смесва добре, до приемане на хомогенна примес и се слага в авансово намазнена и поръсена с брашно форма за кекс. Пече се в авансово загрята фурна до приемане на коричка с лек тен. Можете да ревизирате готовността на сладкиша посредством съчка за зъби.

Смути с пъпеш

Необходими артикули: 500 гр. пъпеш, 1 брой лимон, 4 супени лъжици захар

Начин на подготвяне: Първоначално почиствате и нарязвате пъпеша, след което го поставяте в блендер. Там добавяте захарта и сока от 1 брой лимон. Разбивате всичко на бързи обороти, до момента в който се получи хомогенна примес. Напитката се налива в чаши и незабавно е подготвена за консумация.

Крем сладолед с пъпеш

Необходими артикули: 150 гр. пъпеш, 6 кофички кисело мляко, 500 гр. захар, 4 броя жълтък, 2 супени лъжици какао, 1 брой кора от лимони, 2 пакетчета ванилия

Начин на подготвяне: Първоначално прецедете млякото през двойна марля, а по-късно отделете към 10 супени лъжици от гъстото мляко и го разбийте с яйчените жълтъци. Към останалото мляко прибавете захарта и ситно настърганата лимонова кора. Разбъркайте до цялостното разтваряне на захарта. Разделете подсладеното мляко на три елементи. В едната прибавете млякото с жълтъците, във втората сложете ванилията на прахуляк, а третата част разбийте с какаото. В подобаващ съд сипете един ред от ваниловата примес. Добавете малко пъпеш, нарязан на дребни кубчета, покрийте с ред какаова примес и още веднъж прибавете пъпеш. Последно се поставя един ред от млечно-жълтъчната примес. Украсете с разрушените на корав сняг белтъци и приберете в ледник за 4-5 часа.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР