Папата се оттегля от поста си до броени дни. Това

...
Папата се оттегля от поста си до броени дни. Това
Коментари Харесай

Дейли експрес: Папа Франциск се оттегля от задълженията си до броени дни

Папата се отдръпва от поста си до броени дни. Това оповестява "Дейли Експрес ", базирайки се на свои източници.

Според изданието новината е от последните часове. Все още не са я удостоверили от доста места.

Ето какво се знае:

Папа Франциск ще се отдръпна от отговорностите си преди края на годината. Това твърди източник, непосредствен до Ватикана и представен от в. “Дейли експрес”. Няма подозрение, че светият отец “ще подаде оставка през 2020 г.”, показва източникът.

Според него още при започване на понтификата си Франциск оценил отдръпването на предшественика си папа Бенедикт като акт на огромна невзискателност и бил изцяло подготвен да върви по неговите стъпки и да се “пенсионира”. Предположенията са, че папата може да се отдръпна незабавно след Коледа. В четвъртък, 17 декември, той навърши 84 година

Британското издание напомня, че в тв изявление през 2014 година за мексиканска телевизия Франциск си пожелава понтификатът му да трае малко - не повече от 5 години.

Пред доближени по-късно той позволил, че ще му трябват 7 години, с цел да приключи делата, които е почнал. Папа Франциск размени Бенедикт XVI през март 2013 година, тъй че 7-те години са към края си.

Традицията повелява папата да е отпред на Римокатолическата черква до гибелта си. Бенедикт обаче скъса с това предписание за първи път от 500 години. Програмата на папа Франциск по празниците е запълнена и много натоварена, показва “Дейли експрес”.

Светият отец ще отслужи обичайна среднощна коледна работа във Ватикана, която обаче този път ще стартира рано, защото поради вечерния час дребното поканени би трябвало да са по домовете си в 22 ч.

На самата Коледа пък ще благослови града и света от прозореца си. Преди два дни Ватиканът заяви и за негова възможна идна аудиенция в Ирак през март 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР