Папата направи коментарите си в своето традиционно коледно обръщение към

...
Папата направи коментарите си в своето традиционно коледно обръщение към
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди злоупотребата с власт в църквата

Папата направи мненията си в своето обичайно коледно послание към кардинали, епископи и други членове на ватиканската администрация. На първо място тази година той жигосах войните и незабавно по-късно сложи насилието посредством корист с власт, вербалното и психическо принуждение и прикритото принуждение посредством клюки.

„ Никой не би трябвало да се възползва от позицията и ролята си, с цел да унижава другите ”, сподели главата на католическата черква, макар че не загатна съответно йезуитския медал, чийто член е и самият той.

През последната седмица папската страна и католическата черква бяха шокирани от обвиняванията против отец Марко Иван Рупник, словенски духовник йезуит, прочут с креативните си достижения в изобразителните изкуства, в това число оформлението на параклис във Ватикана.

Понастоящем Рупник управлява школа за религиозно изкуство в Рим. Обвиненията против него включват психическо и полово принуждение над монахини в Словения, където преди 30 години е бил нравствен ментор на женски манастир.

От йезуититския медал признаха по-рано този месец, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР