Папагалът монах е типичен за Южна Америка, като Аржентина се

...
Папагалът монах е типичен за Южна Америка, като Аржентина се
Коментари Харесай

Защо Мадрид започва да избива папагалите си

Папагалът духовник е характерен за Южна Америка, като Аржентина се смята за страната с максимален брой такива птици.

Този тип обаче е и един от най-популярните в Испания, където в продължение на доста години е бил внасян от Южна Америка, с цел да бъде отглеждан в домашни условия.

Тенденцията обаче внезапно секва преди осем години, когато локалните управляващи вземат решение да забранят развъждането му.
 Снимка 446650

Дали това е предиздвикало притежателите на птиците да пуснат любимците си на независимост посред града - не знаем, само че е реалност, че все още папагалът духовник се смята за същинска злина в испанската столица Мадрид.

През 2005 година на територията на града е имало към 1700 представители на типа, само че през днешния ден те са към този момент над 12 000 и това явно съставлява сериозен проблем за хората там.

Основните недоволства са, че папагалите цапат и подвигат звук, и унищожават шубраци и дървета, с цел да си вършат гнезда, някои от които могат да тежат до 200 кг.

Мадридчани се притесняват и от болестите, които папагалите популяризират, само че няма данни за точна численост на хора, инфектирани от тях.
 Снимка 446649

В отговор на растящия брой зеленикави птици, управляващите в Мадрид са решили да подхващат всеобщо " хуманно изтребване ", оповестява The Guardian, сходно на избиването на игуани, което започнаха във Флорида, Съединени американски щати, по-рано тази година.
 Защо във Флорида предизвикват избиването на игуани
Защо във Флорида предизвикват избиването на игуани

Какъв е казусът на южния щат с влечугите

Не излиза наяве по какъв начин тъкмо ще протече чистката, само че един от методите ще е дезинфекция на яйца, за която активност е ангажирана локална компания на име Birdlife.

Иронията в името на организацията и подхванатата от нея активност е прелестно хумористична, само че папагалите надали ще я оценят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР