Папа Франциск заявява, че няма да живее във Ватикана или

...
Папа Франциск заявява, че няма да живее във Ватикана или
Коментари Харесай

Папа Франциск: Няма да живея във Ватикана или Аржентина, ако се оттегля

Папа Франциск декларира, че няма да живее във Ватикана или своята родна Аржентина, в случай че в миналото се отдръпна от поста си на глава на Римокатолическата черква, съобщи Асошиейтед прес.

В излъчено през днешния ден изявление за испанскоезичната " ТелевисаУнивисион " споделя, че не възнамерява да напуща Светия трон, само че в случай че това стане, би желал да потърси църква в Рим, където да продължи да изслушва изповеди. " Аз съм свещеник на Рим и следователно бих бил почетен свещеник на Рим ", разяснява той.

Осемдесет и пет годишният Франциск акцентира, че не възнамерява да се отдръпва, само че повтаря, че " вратата е отворена ", откакто през 2013 година папа Бенедикт Шестнадесети стана първият папа от 800 години насам, подал оставка. " Първият опит мина сносно, тъй като той е свят и предпазлив човек и се оправя добре ", споделя Франциск по адрес на предшественика си. Но прибавя, че в бъдеще " нещата би трябвало да бъдат по-добре обрисувани или нещата би трябвало да бъдат направени по-ясни ".

Някои кардинали и специалисти по канона от дълго време оспорват решенията Бенедикт след отдръпването му, включително това да продължи да носи бяло папско расо и да резервира папското си име, вместо да се върне към кръщелното Йозеф Ратцингер. Те споделят, че тези решения и продължаващото наличие във Ватикана на някогашния папа обърква вярващите и заплашва единството на Римокатолическата черква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР