Папа Франциск заяви в сряда, че е тъжен и засрамен

...
Папа Франциск заяви в сряда, че е тъжен и засрамен
Коментари Харесай

Папата се срамува от неспособността на Католическата църква да се справи със сексуалното насилие над деца във Франция

Папа Франциск съобщи в сряда, че е печален и компрометиран от неспособността на Католическата черква да се оправи със половото принуждение над деца във Франция и че Църквата би трябвало да се трансформира в " сигурен дом за всички ", оповестява " Ройтерс ".

" Бих желал да изразя пред жертвите своята горест и тъга от контузията, която са претърпели, а също и позор, позор, заради неспособността прекомерно дълго църквата а ги сложи в центъра на своите терзания ", сподели папата.

Говорейки ден след огромно следствие, разкриващо, че френското духовенство е малтретирало над 200 000 деца повече от 70 години, понтификът прикани католиците във Франция да поемат отговорност за случилото се и да създадат Църквата " сигурен дом за всички ".

" Това е моментът на позор ", сподели той и прикани епископите да положат всички старания, с цел да подсигуряват, че " сходни нещастия няма да се повторят ".

Жан-Марк Сове, началник на комисията, изготвила отчета, съобщи, че Църквата е проявявала равнодушие към злоупотребите с години, предпочитайки да пази себе си, а не жертвите, доста от които са на възраст сред 10 и 13 години .

Папата изрази своята признателност към жертвите за смелостта, която демонстрираха за изобличаването на това, на което са били подложени.

По -късно в сряда с ъдът на Ватикана се чака да произнесе присъда на мъж, който в този момент е духовник за полово принуждение, осъществено в младежка семинария във Ватикана, преди да бъде ръкоположен.

Процесът е първият във Ватикана по отношение на полово принуждение , за което се твърди, че е станало на територията на Ватикана .
 Френски католически свещеници - педофили са малтретирали 216 000 деца от 1950 година
Френски католически свещеници - педофили са малтретирали 216 000 деца от 1950 година

Жертвите може да са до 330 000, само че някои от насилниците са прекомерно възрастни за съд съгласно френския закон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР