Папа Франциск заяви при пътуването си до Казахстан, че е

...
Папа Франциск заяви при пътуването си до Казахстан, че е
Коментари Харесай

Папа Франциск: Войната Русия-Украина е световна война

Папа Франциск съобщи при пътуването си до Казахстан, че е неточност спорът в Украйна да се назовава руско-украинска война, защото в реалност това е международна война, оповестиха от Ватикана в сряда, съобщи aa.com.

Според новинарски издания, близки до Ватикана, папата се е срещнал с някои йезуитски свещеници по време на визитата си в Казахстан в средата на септември. Съобщава се, че по време на визитата духовният лидер на католиците е направил изказване пред йезуитското издание La Civilta Cattolica, като по време на срещата е приказвал за продължаващата война сред Русия и Украйна.

„ Води се война. Мисля, че е неточност да се мисли за това като за каубойски филм, в който има положителни и неприятни момчета. Също по този начин е неточност да се мисли, че това е война сред Русия и Украйна. Не, това е международна война “.

Папата също по този начин означи, че визитата в Украйна, което по-рано разгласи, че е допустимо, не е на дневен ред на този стадий.

Папа Франциск сподели още, че до момента в който е бил в Казахстан, някои украински посетители са идвали при него.

Един от тях бил военният офицер, виновен за размяната на пандизчии сред Русия и Украйна, оповестена от украинския президент Володимир Зеленски, и той попитал дали може да се направи нещо, като се даде лист от 300 пандизчии.

След това папата сподели, че самият той е предал този въпрос непосредствено на съветския дипломат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР