Папа Франциск заяви по време на днешната си проповед, че

...
Папа Франциск заяви по време на днешната си проповед, че
Коментари Харесай

Папата предупреди за опасност от спирала на смъртта и призова за спокойствие в Близкия Изток

Папа Франциск съобщи по време на днешната си проповед, че загубата на почтени животи по време на насилието сред Израел и палестинците е " ужасна и неприемлива " и предизвести, че последният спор може да се утежни още повече.

" През тези дни яростните въоръжени конфликти сред линията Газа и Израел взеха връх и рискуват да се трансфорат в серпантина на гибел и опустошения, " сподели папата след неделната молитва.

Много хора са ранени и доста почтени са починали. Сред тях има и деца, а това, съгласно него, е извънредно и недопустимо.

" Питам се до каква степен ще доведат омразата и отмъщението? Наистина ли мислим, че ще изградим мир, като унищожим другия? ", сподели още папа Франциск.

Коментарите му, отправени към събралите се на площад " Свети Петър " във Ватикана, последваха специфичната литургия за Мианмар тази заран.

По време на литургията той повтори апелите за преустановяване на кръвопролитията в страната и прикани хората да не губят вяра.

Папа Франциск, който постоянно разяснява настоящи събития в неделните си обръщения, прикани също и за успокоение в Близкия Изток.

" Апелирам за успокоение към тези, които носят отговорност, да спрат шума на оръжията и да вървят по пътищата на мира благодарение на интернационалната общественост, " сподели той.

Заради израело-палестинския спор минимум 10 000 поданици на Газа са били принудени да изоставен домовете си след изострянето на въоръжения спор с Израел.



Стотици здания в разнообразни елементи на бранша са разрушени от обстрела, на който е подложен регионът от страна на Израел.

Министърът на външните работи на Палестина Риял ал-Малики акцентира, че " въпросът за Йерусалим е алена линия за палестинците " и че " този проблем би трябвало да остане във фокуса на вниманието, както за арабските, по този начин и за мюсюлманските общности по света ".

Според него, " сега Израел организира против палестинците политика на апартейд ". Във връзка с това той прикани да бъде основан " интернационален фронт, който да се опълчи на израелската експанзия против палестинския народ ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР