Папа Франциск заяви, че днес украинците страдат от мъченичеството на

...
Папа Франциск заяви, че днес украинците страдат от мъченичеството на
Коментари Харесай

Папата сравни руската война в Украйна с Гладомора на Сталин

Папа Франциск съобщи, че през днешния ден украинците страдат от " мъченичеството на експанзията " и съпостави войната на Русия в Украйна с " ужасния геноцид " от 30-те години на предишния век, когато руският водач Йосиф Сталин аргументи апетит в страната, оповестява " Ройтерс ".

Говорейки пред хиляди хора на площад " Свети Петър " по време на седмичната си обща визита, Франциск загатна " Гладомора " - гибелта от апетит, при която починаха милиони украинци.

" Тази събота се отбелязва годишнината от ужасния геноцид на Гладомора - заличаването от апетит през 1932-33 година, което беше изкуствено провокирано от Сталин ", уточни той.

" Нека се помолим за жертвите на този геноцид и за толкоз доста украинци - деца, дами, старци - които през днешния ден страдат от мъченическата гибел на експанзията " , добави главата на Римокатолическата черква.
 Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна
Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна

Ватиканът предлага да посредничи за преустановяване на спора

В продължение на стотици години украинският език и всевъзможен израз на украинската просвета и самостоятелна еднаквост бяха заличени - първо по време на Руската империя, а по-късно от Съветския съюз.

Гладоморът е резултат от напъните на Сталин да колективизира селското стопанство и да изкорени новозараждащото се националистическо придвижване в Украйна.

От началото на съветската инвазия през февруари Франциск загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви и неколкократно предизвести, че има заплаха рецесията да докара до, което би имало неконтролируеми последици в международен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път непосредствено помоли съветския президент Владимир Путин да приключи
 Папа Франциск: Украйна е подложена на зверства и свирепост
Папа Франциск: Украйна е подложена на зверства и свирепост

Той назова украинците доблестен народ, който е измъчван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР