Папа Франциск засили косвените си критики срещу Русия, след като

...
Папа Франциск засили косвените си критики срещу Русия, след като
Коментари Харесай

Папа Франциск нарече войната в Украйна извратена злоупотреба с власт

Папа Франциск ускори косвените си рецензии против Русия, откакто през днешния ден назова войната в Украйна „ извратена корист с власт “, ръководена от партийни ползи, които обричат беззащитни хора на принуждение, съобщи Ройтерс.

Светият отец в действителност не назова директно Русия в укорите си, само че употребява изречения като „ неприемлива въоръжена експанзия “.

„ Трагедията на войната в сърцето на Европа ни потресе “, сподели той и добави, че малко хора са си представяли подиуми, сходни на двете международни войни през ХХ век.

Тези мнения на папата се съдържат в негово обръщение, адресирано до участниците в конференция, проведена в Братислава, в Словакия, от Католическата черква.

„ Човечността още веднъж е застрашена от извратена корист с власт и партийни ползи, които обричат беззащитни хора на страдалчество, породено от всевъзможни брутални форми на принуждение “, съобщи главата на Ватикана..

Москва назовава дейностите си в Украйна „ специфична военна интервенция “, която няма за цел да окупира територията ѝ, а да демилитаризира и „ денацифицира “ някогашната руска република.

Папа Франциск обаче отхвърля сходно определение. Преди време светият отец сподели, че това не може да се смята „ единствено за военна интервенция “, а за война, която е отприщила „ потоци от кръв и сълзи “.
ТЕМА преди 35 минути 594 преди 2 часа 575 преди 3 часа 929
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР