Папа Франциск за първи път от четири дни се появи

...
Папа Франциск за първи път от четири дни се появи
Коментари Харесай

Папата се появи след настинката, но отмени духовно си оттегляне край Рим

Папа Франциск за първи път от четири дни се появи обществено, откакто " леко неразположение ", както Ватикана го показа, го принуди да анулира някои аудиенции и действия, съобщи Ройтерс.

Лидерът на Римокатолическата черква се появи от прозореца на Апостолическия замък, с цел да насочи към хилядите хора на площад Свети Петър неделното си обедно обръщение и да им даде благословия.

Това е първата му обществена поява, откогато по време на месата за Пепелната сряда бе видян да кашля и да бърше носа си, предава Българска телеграфна агенция.

Ватикана не посочи от какво е болен, само че в петък представител отхвърли спекулациите, че може да е освен това от леко неразположение.

Италия бе наранена най-тежко от ковид в Европа, регистрирайки над 1100 доказани случая, откогато на 20 февруари бе открита болестта там. Най-малко 29 души са умряли.

Папа Франциск разгласи през днешния ден, че поради настинката ще се наложи да пропусне едноседмични духовни извършения с висши чиновници на Светия трон в покрайнините на Рим, които трябваше да стартират по-късно през днешния ден. Това е усамотение, на което папата всяка година участва при започване на Великия пост.

" За страдание настинката ще ме принуди да не вземам участие тази година. Ще последвам медитациите отсам ", сподели 83-годишният папа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР