Папа Франциск, точно преди своето Апостолско посещение в Северна Македония

...
Папа Франциск, точно преди своето Апостолско посещение в Северна Македония
Коментари Харесай

Папа Франциск: Македония е добра страна, най-красиви са мозайките с много цветове

Папа Франциск, тъкмо преди своето Апостолско посещаване в Северна Македония на 7 май в Скопие, изпрати обръщение до всички нейни жители.
„ След като вашата страна стана самостоятелна, Светият трон искаше да откри другарски и дипломатически връзки с вас. Днес, повече от всеки път, в Европа и по света има потребност да се развие културата на контактите, културата на братството, и аз ще дойда измежду вас, с цел да засеете това семе. Сигурен съм, че земята ви е добра, че ще отгледате това семе и ще ожънете плодове “, се споделя в посланието.
Специфичната хубост на вашата страна се дължи на другите култури, етноси и религии, които живеят в нея, отбелязва папа Франциск. Разбира се, взаимното битие не постоянно е елементарно, знаем го, само че си коства да се положат тези старания, тъй като най-красивите мозайки са тези, които имат доста цветове, прибавя Светият отец.
В посланието той акцентира, че визитата му е отдадено на един популярен светец, роден на територията на модерна Македония – майка Тереза, която посредством Божията берекет стана самоуверен мисионер на Христовата благосклонност в света, давайки разтуха и достолепие на най-бедните измежду бедните, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР