Папа Франциск сравни здравните работници, починали в пандемията от COVID-19,

...
Папа Франциск сравни здравните работници, починали в пандемията от COVID-19,
Коментари Харесай

Папа Франциск сравни медиците, изгубили живота си в битката с COVID-19, с войници, загинали на фронта

Папа Франциск съпостави здравните служащи, умряли в пандемията от COVID-19, с бойци, починали на фронта, съобщи Франс прес. "Лекарите, медицинските сестри, свещениците, монахините, които починаха, борейки се с пандемията от ковид, са като военните, починали на фронта, жертвали живота си поради любовта ", сподели папата пред италианската телевизия РАИ Уно.
Той направи това изказване по телефона в емисия, отдадена на Разпети петък и назова умрелите в пандемията здравни служащи "разпънати на кръста на историята ".
"Чувствам се непосредствен до божия народ, на първо място до тези, които страдат най-вече, до жертвите на пандемията, на болката по света ", добави папата. Той приказва също и за вярата, която не заличава болката, само че и не разочарова хората.
Снощи на светлината на факли духовният глава на 1,3 милиарда католици по света измина и Пътя на кръста, само че ритуалът се състоя в сведен формат на площад Свети Петър, до който достъпът беше неразрешен от полицията. Папата бе съпроводен в това начинание от група от петима пандизчии от затвор в Падуа и от група от петима медици от Ватикана.
От 1964 година Пътят на кръста в наличието на папата протичаше и с хиляди богомолци и се организираше към зрелищно осветения Колизей в Рим.
Малко преди да извърви Пътя на кръста, папата изслуша деликатно в празната базилика Свети Петър във Ватикана проповедта на ватиканския просветител Раниеро Канталамеса, който съобщи, че коронавирусът припомня на всички нас, че сме смъртни и че военната мощност и технологиите не са задоволителни, с цел да спасят хората, съобщи Асошиейтед прес.
Канталамеса съобщи, че вирусът е разрушил бариери и разграничения на расова, национална, религиозна основа, както и разликите сред богатите и могъщите и останалите. Той добави, че след края на пандемията, отдалечаването и отдръпването е нещото, от което хората ще би трябвало да се опасяват най-вече.
По време на религиозната работа за Разпети петък папата нормално не приказва, а приказва ватиканският просветител. На литургията участват всекидневно кардинали, епископи и към 10 000 поклонници, до момента в който през вчерашния ден броя им беше сведена до най-малко, добавя Ройтерс. Папата съблюдава ритуала и в даден миг в символ на смирено поклонение пред Бог, падна по очи на пода и остана по този начин няколко минути в съвсем пустата базилика, допълват организациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР