Папа Франциск сравни войната в Украйна с нацистка операция, проведена

...
Папа Франциск сравни войната в Украйна с нацистка операция, проведена
Коментари Харесай

Папата сравни страданията на украинците с тези на жертвите от нацистката операция

Папа Франциск съпостави войната в Украйна с нацистка интервенция , извършена през първите години на Втората международна война, при която са починали към два милиона души, най-вече евреи , съобщи Ройтерс.

По време на седмичната си обща визита светият отец беседва с полски поклонници и означи, че католическият университет в Люблин, Полша, наскоро е уважил жертвите на интервенция " Райнхард ".

Това е кодовото име на секретна интервенция в част от окупирана Полша, наричана от германците зона на " генералното ръководство ". Въпросната зона включва и територии, които попадат в днешна Украйна.

" Н ека споменът за това извънредно събитие да разсъни планове и дейности за мир измежду всички ", сподели Франциск и назова интервенцията " изтребване ".

  " И тази история в този момент се повтаря. Виждаме по какъв начин това се случва в Украйна ", добави светият отец. 

Русия назовава нашествието си в Украйна " специфична военна интервенция ", за " денацификация " на страната и за премахване на националистите, които счита за рискови, отбелязва Ройтерс. Украйна и съдружниците ѝ упрекват Москва, че води непровокирана война за присвояване на територии.

Откакто стартира нашествието, п апа Франциск става все по-силен в неоправдателните си мнения за съветските дейности. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР