Папа Франциск сложи предпазна маска за първи път на публична

...
Папа Франциск сложи предпазна маска за първи път на публична
Коментари Харесай

Дори папата чу лекарите за К-19 и за първи път сложи маска СНИМКИ

Папа Франциск постави защитна маска за първи път на обществена работа, на която той и други религиозни водачи участваха на общ молебен за мир по света, съобщи "Ройтерс ".
 Папата на обществена работа Папата на обществена работа

Светият отец носеше бяла маска на службата в римската базилика "Санта Мария в Арачели " - ситуирана в Рим. Преди това, той носеше маски единствено в кола, която го отвеждаше на седмичната му публика във Ватикана, за което беше подложен на известна рецензия, изключително в обществените мрежи.

Преди дни, Папа Франциск се извини на вярващите, че не може да им стисне ръцете, защото разпоредбите за неразпространение на пандемията постановат съблюдаване на обществената отдалеченост.

Франциск участва на богослужението с други християнски водачи в базиликата, в това число Вселенския патриарх Вартоломей, нравствен лидер на православните християни. Едновременно с тях, на други места в Рим евреите се молеха в синагогата на града, а будистки, сикхи, индуистки и мюсюлмански водачи също се молеха за мир.

На 83 години и с отстранена част от белия дроб, когато е бил на 20 години заради болест, папата е измежду рисковите за затруднения по Covid-19.

Италия е измежду тежко засегнатите от пандемията страни в Европа. Италианският район Ломбардия се приготвя да вкара полицейски час. Това е най-голямата ограничаваща мярка в битката с ковид в страната от анулацията на националната обсада напролет, осведоми Агенция Франс Прес.

 Публична работа в Рим Публична работа в Рим
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР