Папа Франциск ще прочете седмичната си молитва днес от параклиса

...
Папа Франциск ще прочете седмичната си молитва днес от параклиса
Коментари Харесай

Папа Франциск болен от грип, чете молитвата от резиденцията си

Папа Франциск ще прочете седмичната си молитва през днешния ден от параклиса в резиденцията си във Ватикана вместо от нормалното място с аспект към площада " Св. Петър ", съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Франциск бе признат през вчерашния ден в болница в Рим, с цел да премине проучване със скенер, което откри, че няма белодробни затруднения, откакто поради грип папата анулира някои от плануваните си действия.

Ватиканът заяви през днешния ден, че папата ще направи нормалното си послание от параклиса в резиденцията си, с цел да не излиза на открито. Тази заран в Рим температурите бяха извънредно ниски за края на ноември, отбелязва Ройтерс. Обръщението на Франциск ще бъде излъчено на огромни екрани и ще може да се гледа онлайн както от събралото се голям брой на площада " Св. Петър ", по този начин и от фенове по малкия екран или в интернет, съобщи Ватиканът, без да дава повече детайлности за положението на 86-годишния папа.

В дневния ред на папата към момента участва пътуването му до Дубай в петък, където ще вземе присъединяване в климатичната конференция на Организация на обединените нации. Франциск анулира четенето на речта си за среща с европейски равини този месец, защото беше настинал, само че изглеждаше в положително здраве няколко часа по-късно по време на среща с деца.

През юни папата претърпя интервенция поради коремна херния и прекара девет дни в болница, само че наподобява, че към този момент се е възстановил изцяло, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР