Папа Франциск се обърна днес към малобройната католическа общност в

...
Папа Франциск се обърна днес към малобройната католическа общност в
Коментари Харесай

Папа Франциск в Мароко: Трябва да будим размисъла и състраданието

Папа Франциск се обърна през днешния ден към малобройната католическа общественост в Мароко и съобщи, че тя няма задача да прави прозелитизъм, а да живее в приятелство с хората с друга вяра, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Светият отец се възползва от двудневната си аудиенция в Мароко, с цел да подчертае значимостта на разговора сред религиите. Той също по този начин изрази поддръжката си за напъните на мароканския крал Мохамед Шести да популяризира форма на исляма, която предизвиква разговора и отхвърля насилието в името на Бог.

В Мароко живеят близо 23 000 католици, като множеството от тях са пристигнали от Европа (предимно Франция) и Субсахарска Африка. Те са по-малко от един % от 35-милионното население.

" Християните са малочислено малцинство в тази страна. Това, съгласно мен, обаче не е проблем, макар че съзнавам, че от време на време може да основава компликации за някои от вас. Църквата не пораства посредством нападателен прозелитизъм ", съобщи папа Франциск. " Това значи, драги другари, че нашата задача като покръстени, свещеници и отдадени мъже и дами в действителност не се дефинира от броя ни, а от способността ни да генерираме смяна, да събудим размисъла и състраданието ", добави той на среща с водачи на католическата общественост в катедралата на Рабат.

Голям брой мароканци, приели християнството, пристигнаха на спортния стадион в Рабат, с цел да участват на меса, която ще отслужи папата през днешния ден следобяд, съобщи АП.

" С идването си тук желаеме да кажем на папата и на мароканското общество, че се гордеем с това, че сме християни ", съобщи мароканският християнин Адам Рбати, пристигнал за месата дружно със брачната половинка си християнка и техния новороден наследник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР