Папа Франциск се извини на народите на Демократична република Конго

...
Папа Франциск се извини на народите на Демократична република Конго
Коментари Харесай

Папата отмени пътуването си до Африка

Папа Франциск се извини на народите на Демократична република Конго и Южен Судан в неделя, като съобщи, че се постанова да анулира визитата си заради проблеми с подвижността си, и сподели, че се надява положението му да се усъвършенства, предава Ройтерс.

Ватикана разгласи в четвъртък, че пътуването от 2 до 7 юли е отсрочено за неопределен срок поради проблемите в дясното коляно на 85-годишния папа, които го принудиха да употребява инвалидна количка към този момент повече от месец.

" Изпитвам огромно страдание, че трябваше да отложа това пътешестване, което към момента имам огромно предпочитание да направя ", сподели той в неделното си послание пред хиляди хора на площад " Свети Петър ".

" Моля Ви да ме извините за това. Нека дружно да се помолим с Божията помощ и с уместно здравно лекуване да отида при Вас допустимо най-скоро. Надяваме се ", сподели той, обръщайки се непосредствено към хората и управляващите на двете страни.

Ватикана сподели в четвъртък, че пътуването е отсрочено " с цел да не се застрашат резултатите от лечението, на която той подлага коляното си ".

В неделя той назова болестта си, за което се счита, че е скъсана колянна връзка, " проблеми с крайници ". Папата също страда от ишиас, поради което куцаше още преди появат на казуса с коляното.



Източници от Ватикана споделиха, че папата се лекува с няколко инжекции седмично и прави физиотерапия , и че се е надявал да успее да си възвърне най-малко частична способността да върви, преди да предприеме пътешестване.

Преди това бе обявено, че папата е срещу интервенцията заради проблеми с общата упойка след интервенция за премахване на част от дебелото му черво преди година.

Все още се чака папата да посети Канада от 24 до 30 юли.

Той също по този начин прикани хората да не " привикват " с войната в Украйна . " Нека не разрешаваме на миналото време да притъпи болката ни и загрижеността ни за тези мъченици ", сподели той
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР