Папа Франциск се е завърнал във Ватикана, след като е

...
Папа Франциск се е завърнал във Ватикана, след като е
Коментари Харесай

Папа Франциск се е завърнал във Ватикана след медицинските прегледи

Папа Франциск се е завърнал във Ватикана, откакто е минал медицински прегледи в болница „ Джемели “ на Тибърския остров в Рим, заяви Светият трон, представен от Ройтерс и АНСА. 

BREAKING: Pope Francis taken to hospital in Rome after suffering from flu
— Fox News (@FoxNews)
87-годишният Франциск е бил приет в болница през днешния ден след обичайна обща визита в сряда, се споделя в заявката, което не съдържа спомагателни елементи. 

Местни малките екрани демонстрираха по какъв начин бял автомобил „ Фиат “ с ватиканска регистрация – модел, какъвто Франциск употребява постоянно - потегля от болничното заведение. 

Понтификът пропусна по време на аудиенцията четенето на проповед от една страница, отдадена на смъртните грехове злоба и горделивост, предавайки задължението на собствен помощник и съобщи на събралите се, че не се усеща добре.  

Папата говореше в края на аудиенцията с прегракнал глас и леко кашлящ, с цел да поздрави вярващите и да призове за мир, както е обичаят. 

Папата, който имаше неотдавна медицински проблеми, беше отменил срещите си предходната събота и понеделник, поради, както заяви Ватиканът, лек грип.

В неделя той се обърна с обръщение към множеството на площад „ Свети Петър “.

През декември папата беше заставен да анулира планувано пътешестване за конференцията КОП28 в Дубай, отдадена на климата, заради последствията от грип и инфектиране на белите дробове.

През януари той не съумя да приключи тирада заради " лек бронхит ". По-късно през месеца той сподели, че се усеща по-добре макар " някои болки ".

Като млад в родната си Аржентина Франциск е претърпял оперативно премахване на част от белия си дроб.

Папата също мъчно върви и постоянно употребява инвалидна количка или бастун. В сряда той дойде на аудиенцията в инвалидна количка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР