Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса

...
Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса
Коментари Харесай

Папата ще помирява Мексико по Skype

Папа Франциск се е съгласил да бъде медиатор в процеса на помиряване, който възнамерява бъдещият мексикански президент Андрес Лопес Обрадор.
Понтифът е дал своето единодушие за присъединяване в препоръчаната от Обрадор скица. По-конкретно става дума за проектозакона за прошка и заверка на леките опиати, оповестява порталът Aristegui Noticias.
„ Участието на римския папа ще бъде виртуално /посредством Скайп/. Той няма да пристигна, само че одобри нашето предложение. Всичко зависи от неговата работна стратегия, само че като цяло се съгласи “, съобщи Лорета Ортис, която дава отговор за помиряването в преходния екип на новоизбрания президент.
Веднага след успеха си Андрес Лопес Обрадор съобщи, че ще изиска помощ от папата и други религиозни водачи за обезпечаване на мира в Мексико.
Само по време на предизборната акция в страната бяха убити 523 политици и държавни чиновници. Обрадор съобщи, че счита да промени вектора на битката с престъпността от силов на обществен, пробвайки се да реши аргументите за проблемите, които провокират принуждение. От години Мексико е може би най-опасната страна в света, изпреварвайки много от размирните страни в Близкия изток по брой на убийства и отвличания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР