Папа Франциск разпореди проверка на Католическата църква в Кьолн след

...
Папа Франциск разпореди проверка на Католическата църква в Кьолн след
Коментари Харесай

Нов секс скандал в църквата! Папа Франциск изпраща инспектори в Кьолн

Папа Франциск разпореди инспекция на Католическата черква в Кьолн след скандал, провокиран от рецензии против отношението на църквата към полови похищения на свещеници в западния немски град, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Папата има намерение идния месец да изпрати в най-големия диоцез в Германия по този начин наречената апостолическа визитация, която да проверява " вероятни неточности " от страна на кардинала на Кьолн Райнер Мария Вьолки при разглеждането на изказванията за непочтено полово държание.

По-рано тази година Вьолки отхвърли да се отдръпна след обявата на самостоятелен и мощно сериозен отчет за случаите на полово принуждение, в който той беше упрекнат в несъблюдение на служебните си отговорности.

Скандалът докара до това, че предстоятелите на 14 от 15-те локални църковни окръжия желаеха Вьолки да понесе " персонална отговорност ".

Вместо това Вьолки настоя, че има намерение да усъвършенства църковните ограничения, с цел да подсигурява, че няма да има повече неточности.

Папската инспекция, участниците в която ще се употребяват с необятни пълномощия, ще бъде осъществена от двама епископи - този на Стокхолм, кардинал Андерс Арборелиус и Йоханес ван ден Хенде, свещеник на Ротердам и ръководител на Нидерландската епископска конференция.

" През първата половина на юни пратениците на Светия трон ще посетят региона, с цел да си сформират цялостна картина за комплицираната пастирска конюнктура в архидиоцеза ", съобщи църквата в Кьолн.

Проверката ще се концентрира и върху архиепископа на Хамбург Щефан Хесе - някогашен кадрови началник в Кьолн - и двамата краткотрайно отстранени от служба помощни епископи от Кьолн Доминикус Швадерлап и Ансгар Пуф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР