Папа Франциск призова за толерантност към бежанците и предупреди да

...
Папа Франциск призова за толерантност към бежанците и предупреди да
Коментари Харесай

Папата: Хитлер ни показа до какво води популизмът

Папа Франциск прикани за приемливост към бежанците и предизвести да се внимава с рисковете от популизма, споменавайки нацисткия деспот Адолф Хитлер, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На младежите би трябвало да се преподава историята на международните войни през 20-и век, " с цел да не позволен същата неточност и да знаят по какъв начин се популяризира популизмът ", сподели още той.

" През 1932-1933 година Хитлер е обещавал развиване на Германия. Младите хора би трябвало да знаят по какъв начин стартират тези проблеми. Не можем да живеем, разпространявайки ненавист ", предизвести Франциск по случай излизането на нова книга за мъдростта на старите хора.

На това събитие във Ватикана папата бе разпитан от остарели и младежи и проучва популизма и уроците на международните войни, откакто стара жена, която преподава италиански на мигранти показа какъв брой е шокирана от все по-острите реакции към бежанците.

Франциск съобщи, че Библията ни учи да бъдем гостоприемни към мигрантите, само че означи също, че държавните управления имат правото да слагат таван на приема на мигранти.

" Едно държавно управление би трябвало да е с отворено, гостоприемно сърце, да има положителни благоприятни условия за консолидиране на мигрантите, както и предпазливостта да може да каже " Мога да приема толкоз хора, повече от това не мога. Затова е значимо цяла Европа да реализира съглашение по този проблем ", с цел да се постанова страни като Италия, Испания или Гърция да поемат несъразмерно доста бежанци ", посочи папата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР