Папа Франциск призова за по-добро управление и опазване на водните

...
Папа Франциск призова за по-добро управление и опазване на водните
Коментари Харесай

Папата призова да се опазват водните ресурси на планетата

Папа Франциск прикани за по-добро ръководство и запазване на водните запаси на планетата - предизвикателство, на което е отдадена конференция, откриваща се през днешния ден в Ню Йорк.

„ Моля се за добър резултат от работата “ на конференцията и „ се надявам, че това значимо събитие ще успее да форсира самодейностите в интерес на тези, които страдат от неналичието на вода, този главен запас “, сподели папата по време на днешна аудиенцията във Ватикана, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Водата не трябва да се пилее или да се използва безразсъдно, нито да става причина за войни, а би трябвало да се опазва за нас и бъдещите генерации “, добави Светият отец по случай Световния ден на водата, представен от организация АНСА.

Конференцията на Организация на обединените нации за водата, невиждана от близо половин век, ще събере към 6500 участници, в това число стотина министри и дузина държавни глави и държавни ръководители, призовани да се обвържат с съответни задължения.

В отчет, оповестен по този мотив, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш подлага на критика моделите на ползване, които „ изчерпват, капка по капка, този източник на живот за човечеството “.

Водната рецесия в Италия заплашва италиански компании, генериращи облаги от близо 320 милиарда евро годишно, или 18 % от Брутният вътрешен продукт на страната, сочи публикуван през днешния ден отчет, представен от АНСА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР