Папа Франциск призова за двуседмично примирие в зоната на военните

...
Папа Франциск призова за двуседмично примирие в зоната на военните
Коментари Харесай

Папата предлага двуседмично великденско примирие в Украйна

Папа Франциск прикани за двуседмично помирение в зоната на военните дейности в Украйна и в анексираните от Русия области , оповестява ТАСС.

Леонид Севастянов, ръководител на Световния съюз на староверците изясни, че предлагането на главата на Римокатолическата черква е прекратяването на огъня да влезе в действие от 9 април по време на великденските празници за католиците и за православните християни.

" Следващата седмица е католическата Великденска седмица, а по-късно ще последва православната Великденска седмица. Папата преди малко ми сподели, че по този мотив той предлага всички военни дейности в зоната за специфичната военна интервенция в Украйна да бъдат прекъснати за две седмици - за седмицата на католическия и православния Великден. От тази неделя и в продължение на две седмици да няма никакви офанзиви, всички да спрат да стрелят между тях и да бъде оповестено помирение ", уточни Севастянов след персонален диалог с папата.
 Путин стопира огъня за Коледа по Юлиянския календар, Украйна не приема Обновена
Путин стопира огъня за Коледа по Юлиянския календар, Украйна не приема

Той прикани и Украйна да направи същото

Той акцентира, че този въпрос е доста значим за папа Франциск, който го е помолил да съобщи това от негово име.

" Моля, уведомете всички за това ", цитира Севастянов думите на папа Франциск.

Тази година Католическата черква чества Великден в неделя, 9 април. Православните християни го честват седмица по-късно - на 16 април.

През януари съветският в региона на специфичната военна интервенция в Украйна на 6-7 януари. Впоследствие президентът на Русия Владимир по цялата линия на бойните дейности в зоната за специфична военна интервенция за този интервал. Украинската страна отхвърли да съблюдава примирието , написа ТАСС.
 Край на оповестеното от Путин коледно помирение
Край на оповестеното от Путин коледно помирение

Руската войска не спря с бомбардировките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР