Папа Франциск призова във вторник за по-строго регулиране на финансовите

...
Папа Франциск призова във вторник за по-строго регулиране на финансовите
Коментари Харесай

Папата се обяви срещу опасните спекулации на финансовите пазари

Папа Франциск прикани във вторник за по-строго контролиране на финансовите пазари, като предизвести във видео известие против " рисковите " спекулации и прикани за по-справедлива стопанска система, съобщи БГНЕС.
" Докато действителната стопанска система, тази, която основава работни места, е в рецесия - толкоз доста хора остават без работа! - финансовите пазари в никакъв случай не са били толкоз хипертрофични, както в този момент ", сподели той.
 Папата разгласи нови правила за битка с корупцията във Ватикана Папата разгласи нови правила за битка с корупцията във Ватикана
Папа Франциск разгласи нови правила за битка с корупцията, оповестява Агенция Франс Прес. Висшите чиновници в Светия трон ще би трябвало да заявяват, че ни...
Папата добави: " Финансите, в случай че не бъдат контролирани, се трансформират в чиста нечиста сделка, Тази обстановка е неустойчива. Тя е рискова. За да се предотврати още веднъж бедните да заплащат следствията, финансовите спекулации би трябвало да бъдат строго контролирани “.
Във видеопосланието, оповестено посредством неговата Световна молитвена мрежа, папата акцентира, че финансите могат да бъдат потребен инструмент, в случай че се употребяват за общото богатство. Призовавайки финансовата промишленост да работи с държавните управления за по-добро контролиране на пазарите, той сподели: „ Все още има време да започва развой на световни промени, с цел да се приложи друга, по-справедлива, по-приобщаваща и устойчива стопанска система, която да не оставя никого зад себе си. Нека го създадем! "
Роденият в Аржентина папа неведнъж акцентира това, което той вижда като, по-специално общественото неравноправие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР