Папа Франциск призова лидерите на страните от Европейския съюз да

...
Папа Франциск призова лидерите на страните от Европейския съюз да
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за европейска солидарност за справяне с коронавируса

Папа Франциск прикани водачите на страните от Европейския съюз да работят дружно за превъзмогване на обществените и икономическите последствия от коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес.

В неделната си благословия главата на Католическата черква означи, че са минали 75 години, откогато Европа се е заела с предизвикването на помиряването след Втората международна война, написа Българска телеграфна агенция. Този развой сложи началото както на европейската интеграция, по този начин и на " дългия интервал на мир и непоклатимост, от който всички ние се употребяваме през днешния ден ", акцентира той.

Папата се помоли същият дух, който е въодушевил евроинтеграционните старания, " да въодушеви и всички натоварени с отговорност в Европейския съюз " да се оправят с изключителната обстановка с ковид " в дух на естетика и съдействие ".

Франциск постоянно е призовавал европейските страни да се въздържат от шовинизъм и да работят дружно по тематики като миграцията, отбелязва Асошиейтед прес.

Тежко наранени от пандемията страни от Европейски Съюз като Италия и Испания приканват останалите страни членки за взаимност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР