Папа Франциск призова хората да се опълчат на организираните престъпни

...
Папа Франциск призова хората да се опълчат на организираните престъпни
Коментари Харесай

Папа Франциск: Мафията се възползва от пандемията

Папа Франциск прикани хората да се опълчат на проведените незаконни групи по света като мафията, и предизвести, че нарушителите се възползват от пандемията от Covid-19, с цел да се обогатят още повече, предадоха Ройтерс и АП. През декември Интерпол подвигна паника, че проведени незаконни мрежи нападат имунизациите.

По-рано този месец полицията в Република Южна Африка конфискува стотици подправени ваксини и арестува четирима обвинени.

" Мафиите участват в разнообразни елементи на света и, като се възползват от пандемията, се обогатяват посредством корупция ", сподели в неделя с Франциск в деня, когато в Италия означават паметта на жертвите на проведената престъпност.

" Тези структури на прегрешението, мафиотските структури, са срещу Божието слово и смесват идолопоклоничеството с вярата ", добави папата.

По данни на италианската полиция незаконни кланове се възползват от пандемията, с цел да се облагодетелстват от небогати фамилии, изпаднали във финансови усложнения, като им оферират заеми и храна. При големи лихви мафиотските акули кредитират бизнеси, изпаднали в усложнение поради пандемията.

В обява в " Туитър " папата също по този начин окачестви расизма като вирус, който се е спотаил и дебне да се прояви и да покаже, че " нашият обществен прогрес не е толкоз същински и безапелационен ", колкото хората мислят.

" Случаите на расизъм не престават да ни засрамват ", добави той, без да уточни съответни образци.

Честваният на 21 март по самодейност на Организация на обединените нации Международен ден за унищожаване на расовата дискриминация съответствува с годишнината от деня на 1960 година, в който полицията в ЮАР открива огън по мирни стачкуващи против апартейда в град Шарпвил и убива 69 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР