Папа Франциск призова днес за прекратяване на конфликта в Сирия

...
Папа Франциск призова днес за прекратяване на конфликта в Сирия
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за прекратяване на конфликта в Сирия

 Папа Франциск прикани през днешния ден за " преустановяване на спора " в Сирия и за " възобновяване обществената тъкан " на страната по случай десетгодишнината от началото на смъртоносната война, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

" Подновявам откровения си апел към враждуващите страни да покажат признаци на благосклонност, тъй че да се появи искрата на вяра за изтощеното население ", прикани Светият отец в обичайна си неделна проповед на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Папата насочи молебствия за Сирия, отбелязвайки, че към този момент е минало едно десетилетие от началото на " кървавия спор ".

" Тази война аргументи най-сериозното филантропично злополучие на нашето време, с незнаен брой убити и ранени, милиони бежанци, хиляди изчезнали, опустошение и принуждение от всевъзможен тип, голямо страдалчество за цялото население, изключително за най-уязвимите, в това число деца, дами и възрастни хора ", акцентира той.

Франциск изрази вяра за " уверено и възобновено ангажиране " от страна на интернационалната общественост за това " щом спре спорът, обществената тъкан да бъде поправена, с цел да започва реконструкцията и икономическото възобновяване " на Сирия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР